5 besparing tips voor een bezoek aan Lissabon!

Wil graag nog dit jaar naar Lissabon? En wil je dit op een niet te dure manier omdat je graag nog andere reizen dit jaar wilt gaan maken? Dan heb ik een aantal tips voor jou.

Tip 1: Om te beginnen kijk goed naar de vliegtijden en vertrekdagen, dit kan al best veel schelen. Is het voor jou prima om doordeweeks een bezoek te brengen aan Lissabon, doe dit dan, dat kan in de kosten veel schelen.
Ga goed na vanaf welk vliegveld je wilt vliegen, soms is vliegen van Amsterdam net iets duurder dan van de kleinere vliegvelden als Rotterdam en Eindhoven.

Tip 2: In Lissabon, om jezelf te vervoeren door de stad, kun je het beste en Lisboa card aanschaffen. Met deze Lisboa card kun je namelijk na aanschaf van deze kaart gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. En het fijne is je kan kiezen voor hoeveel dagen(uren) je de Lisboa card kunt aanschaffen. Ik zou ervoor kiezen om minimaal de kaart voor 24 uur aan te schaffen zodat je met het openbaar vervoer naar de wijk Belém kunt reizen, dat ligt namelijk toch wat verder van het centrum dan je denkt.

Naast het openbaar vervoer kun je met de Lisboa card verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Zo krijg je gratis entree bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon: Mosteiro dos Jerónimos, Torre de Belém, Santa Justa Elevator. Daarnaast ontloop je ook nog eens de lange wachtrijen en dat is toch wel fijn, kun je op tijd weer op het terras zitten voor een hapje en een drankje.

Tip 3: Ben jij een museum liefhebber? Dan heb ik goed nieuws want met ook met de Lisboa card krijg je gratis entree in museum’s zoals: Museo Nacional del Azulejo, Museo Nacional de Arte. Bij enkele musea is de entree niet gratis maar krijg je dan wel weer een korting op de entree.

Tip 4: Een andere goede manier om kosten te besparen is om naar Lissabon te gaan in het eerste weekend van de maand. Het is namelijk zo dat de entree voor Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Belém gratis is op de eerste zondag van de maand! Een mooie besparing maar de verwachting is wel dat dan druk is dus neem vooral je tijd.

De kosten voor de Lisboa card zijn als volgt:

 

24 uur 48 uur 72 uur
Volwassenen €20,- €34,- €42,-
Kinderen €13,- €19,- €22,50

Wil jij nu een Lisboa card kopen? Dat kan via deze link.

haven_lissabon

Tip 5: Wanneer je naar Lissabon gaat voor een paar dagen zoek je natuurlijk naar een goedkoop adresje om te slapen. Zelf heb ik overnacht in een Airbnb in de wijk Bairro Alto. Dit is een fijne wijk om te verblijven want je bent snel in de wijken waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn (baixa, Alfama, Chiado).
Enkele tips voor een goede verblijfplaats vindt je hier.

Toch nog een extra tip: Wanneer je de Lisboa card aanschaft krijg je korting in verschillende restaurants/ cafés in Lissabon.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.