Kerst in Lissabon

Zin om in de kerstperiode op stedentrip te gaan en dan niet naar de bekendere steden als Londen of Rome, ga dan naar Lissabon!

Een leuke stad met een bijzondere en gezellige sfeer en ook met nog een heerlijke temperatuur om de dagen voor kerst door te komen.

Vanaf halverwege november begint het opbouwen van de kerststallen, kerstversiering in de Portugese hoofdstad zodat het vanaf eind November/begin December jij je waant in de beste kerstsferen van Lissabon maar wat is er nu allemaal te doen met kerst in deze stad?

Netzoals alle andere grote steden heeft ook Lissabon een prachtige winter wonderland, deze staat op Parque Eduardo VII. Je vindt hier een groot reuzenrad, prachtige kerstversiering en leuke kerstkraampjes waar je heerlijk wat eten en drinken kunt kopen. Daarnaast heb je hier zoals in elke grote stad, een schaatsbaan!

Wat je niet mag overslaan tijdens de kerstperiode in Lissabon is Praça do Comércio. Het hoofdplein van de hoofdstad en tijdens kerst staat hier een hele mooie en hoge boom en een leuke kerstmarkt.

Bezoek ook de andere pleinen zoals; Rossio plein , plein van Camões want ook daar staan mooie kerstuitingen zoals een verlichte wereldbol, verlichte bogen en nog veel meer!

Tramlijn_christmas
wereldbol_christmas

Naast de kerstmarkt op Praça do Comércio heb je nog twee andere kerstmarkten in Lissabon, zo heb je een kerstmarkt vol met boeken, design, speelgoed vlakbij campo Pequeno en bij Jardim Estrela heb je naast een kerstmarkt ook wat leuke activiteiten. Mocht je dus een aantal dagen in Lissabon verblijven neem dan ook hier een kijkje!

Naast alle versiering bij de bezienswaardigheden doen de winkeliers er ook veel aan om de stad er prachtig verlicht uit te laten zien. Ik zou dus aanraden om door het centrum te lopen, Rua Augusta en Avenida da Liberdade.

Loop ook door de wijken Baixa en Chiado, waar dus eigenlijk de meeste winkels zitten met kerstversiering. Let wel op dat winkels tijdens de feestdagen zelf gesloten zullen zijn.

Nog een extra tip voor in de kerstperiode; bezoek Quinta da Regaleira in Sintra. In deze periode worden er live concerten gegeven in dit kasteel. Het is geweldig om op deze bijzondere plek een concert bij te wonen.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

Lisbon_christmas