Waar kun je lekker eten in Lissabon?

Mijn 10 tips waar je lekker kunt eten in Lissabon

Lissabon een stad met veel bekende lekkernijen zoals; Pastais de Nata maar waar in Lissabon kun je nu goed eten? Hier 10 tips waar je lekker kunt eten:

  1. Houd jij er ook zo van om mensen te kijken als je op het terras zit? Dan is Luso Central de ideale plek want dit restaurant ligt midden in het centrum en vlakbij het rossio plein. Het is een leuk en gezellig restaurant met genoeg keus uit vooral Portugees, en dan vooral vis, en Italiaans eten. Het eten is heerlijk! Zelf ben ik een echt toetjes mens, ik houd dan ook altijd ruimte over voor een toetje, en ook hier heb je genoeg keus in.
  2. Mocht je een overnachting hebben geboekt zonder ontbijt dan kan ik je A padaria portugusea aanraden, een leuk tentje waar je lekkere belegde broodjes hebt maar ook wat verschillende zoetigheden en ja, ook pasteis de Nata. In Lissabon heb je dit tentje op meerdere plekken zitten.
  3. De Time out market, ligt in de wijk Cais do Sodre, en heeft allerlei verschillende restaurants dus mocht je een keer een avond hebben dat je het niet eens wordt over het eten, ga dan naar de Time out market. Zo heb je daar Italiaans, Aziatisch, Portugees, verschillende zoetigheden maar ook ontbijt.
  4. Maar waar kun je nu de lekkerste pasteis de nata eten? Of eigenlijk pasteis de belem, want het is een geheim recept. Dat je kun doen bij Fabrica dos Pasteis de Belem want dit zijn echt de orginele Pasteis de Nata, en dat proef je ook echt.
uitzicht_castelo_sao_jorge

5. Wanneer je een dag in Chiado bent kun je heerlijk eten bij Chiado Terrasse. Ook in de winter kun je daar prima eten want er staan terrasverwarmers, wel zo prettig. Dit restaurant heeft vooral vlees en vis.

6. Wil je onder het eten genieten van de zonsondergang? Ga dan naar Noobai, het is een rooftop restaurant vlakbij de bezienswaardigheid miradouro de santa catarina. Op elke tijdstip van de dag kun je hiernaartoe want ze hebben ontbijt, lunch en diner! Maar het lekkerste zijn toch wel de tapas.

7. Ben jij een vis liefhebber? Ga dan naar het restaurant Sea Me. Dit restaurant ligt in de wijk Bairro Alto en het leuke aan dit restaurant is dat je zelf je vis kunt uitkiezen. Er zijn namelijk wel menukaarten maar hoe leuk is het om je eigen vis uit te kiezen. Het is overigens niet goedkoop maar wel lekker.

8. LX factory, een leuk gebied waar je heerlijk kunt eten en drinken, bijkletsen en de verschillende streetart kunt bewonderen.

9.In de buurt van LX factory zit nog leuk en gezellig ontbijt tentje; Pastelaria Lorena. Mocht je daar in de buurt zijn dan is dit een aanrader om heerlijk te ontbijten, al kun je er vast ook lekker lunchen. Hele aardige mensen ook maar dat is eigenlijk overal wel geweest in Lissabon.

10. Last but not least, voor echt portugees authentiek eten moet je naar Portugalia of Tasca gaan. Twee restaurants die op meerdere plekken zitten in Lissabon.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.