Mijn verhaal over Lissabon

Als ik op de stedentrip naar een stad ga, dan heb ik een aantal dingen wat ik graag wil zien en dat is de uitzicht over de stad en dan niet vanuit het centrum maar het liefst vanaf de zijkant. Een mooie architectuur vind ik altijd erg interessant en iets van een sportactiviteit bijwonen is meestal ook iets wat ik dan doe en Lissabon voldoet aan al deze dingen. Het ligt op de 7 heuvelen, heeft een prachtige architectuur en er is volop sport zoals voetbal.

Toen ik voor het eerst in Lissabon kwam, dat was in het jaar 2015, toen verbleef ik een week in de Algarve en maakte ik een dagexcursie naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Toen ik daarvoor het eerst kwam vond ik het echt geweldig, we stopte in het centrum bij het plein van Rossio en kregen daar vrije tijd om de stad te verkennen.

Het eerste waar ik naartoe ben gegaan is Castelo de Sao Jorge, en toen ik na een stevige wandeling, want dat is het wel, daar aankwam had ik het uitzicht over Lissabon en rivier de Taag, dat gevoel wat ik toen kreeg, is niet te omschrijven. Onderweg naar Castelo de Sao Jorge wordt je eigenlijk al getrakteerd op hele mooie uitzichten, dus je hebt al een beetje een idee wat je te wachten staat maar toch als je er eenmaal bent, geweldig!

Het uitzicht bij Castelo de Sao Jorge is dan ook nog steeds een van mijn favorieten plekken in Lissabon, iedere keer ga ik ook terug naar deze plek.

uitzicht_castelo_sao_jorge

Ik had dan ook met mijzelf afgesproken om nog een keer terug te komen naar deze stad maar dan langer als een paar uur, en dat gebeurde ook, het duurde iets langer, in Augustus 2018 ging ik dan terug naar deze stad samen met mijn moeder en ik had gelijk ook om terug te gaan, het is echt een bruisend stad met veel gezelligheid, prachtige uitzichten en gezellige tentjes en ik moet eerlijk zijn, het helpt dat het hier lekker weer is.

Naast het uitzicht bij castelo de sao Jorge vond ik de wijk Belem geweldig. Toren de belem is echt een prachtig gebouw en vond het dan ook heerlijk om daar even rond te lopen en pasteis de nata te kopen bij de bakker die alleen het “echte” recept hebben.

Samen met mijn moeder hebben wij ook nog een fantastisch fietstocht gedaan, wel op de E-bike want anders wordt het echt wel zwaar met de 7 heuvels waar Lissabon op ligt. Voor de sportieve onder ons, jullie kunnen natuurlijk ook de route op een normale fiets doen maar voor de mensen die niet helemaal bezweet willen zijn na de fietstocht, doe de tocht gewoon op een E-bike.

Zelf had ik het geluk dat wij er een voetbalwedstrijd was, en ik ben wel een voetbalfan, en dat was Sporting lisboa- Benfica (beide clubs komen uit Lissabon) dus een derby. Ik weet nog heel goed, dat we helemaal boven in het puntje zaten maar de sfeer in het Benfica stadion was geweldig! Wedstrijd was niet best maar de atmosfeer was deste beter. Wat ik een paar jaar later heb gedaan is een boottocht bij zonsondergang, dat is ook een van mijn hoogtepunten geworden. Zo zie je de bezienswaardigheden vanaf rivier de Taag.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

blogs_jitske
Blog_zonsondergang