São Bento Lissabon

Azuljo

De wijk dat je wilt bezoeken om de geschiedenis van Lissabon te leren op blauwe tegeltjes. Hier bevind zich parlementsgebouw en het nationaal museum van ” Azulejo”.

De Azulejo wijk bezoeken?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheden in wijk São Bento in Lissabon

  1. Museu nacional do azulejo
  2. Pichi-Avo-Mural

Deze wijk ligt naast de wijk Estrela. Verder bevind zich hier het parlementsgebouw, een klooster en zijn er veel antiekwinkels die al generaties in de familie zitten. Er bevinden zich leuke cafés en restaurants waar je goed kunt eten.

Museu nacional do Azulejo 

Dit musea laat de geschiedenis van Portugal zien op tegeltjes. De mozaik op tegels is iets waar Portugal om bekend staat en wat je ook terug ziet in de stad Lissabon zelf, zoals op de straten, de huizen en ook allemaal in verschillende kleuren en patronen.

Het museum bestaat uit verschillende kamers verspreid over 2 verdiepingen met daarin de geschiedenis vanaf 16e eeuw tot en met nu. Je ziet de verschillende patronen voorbij komen, met als hoogtepunt op de 2e verdieping een panoramic view van Lissabon gemaakt op witte tegels met een blauwe bedrukking.

Mocht je een Lisboa card hebben dan is de entrée gratis en anders betaal je een toegangsprijs van nog geen 10 euro. Je bent alles bij elkaar ongeveer 1,5 uur in het museum.

Om bij het museum te komen kun je vanaf Rossio bus 794 of 759 nemen. Dan stopt de bus recht voor de deur.

Let op: Op maandag zijn alle nationale musea gesloten.

Pichi-Avo-Mural

Een gigantisch tekening van een man op de muur van een flatgebouw gemaakt door het bekende duo PichiAvo. Dit type straatkunst ga je vaker tegenkomen in Lissabon, mocht je er op letten.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

pichiAvo_mural_lissabon