Activiteiten Lissabon

Naast al die mooie bezienswaardigheden zijn er ook genoeg activiteiten om te doen In Lissabon. Lees vooral verder om erachter te komen wat deze activiteiten inhouden.

Welke activiteiten zijn er in Lissabon?

 

In Lissabon zijn er vele activiteiten te doen naast de bekende bezienswaardigheden. Onderstaand een overzicht van enkele activiteiten.

  1. Fado muziek
  2. Boottocht over rivier de Taag
  3. Fietstocht in Lissabon
  4. Oceanarió
  5. Calouste Gulbenkain museum

Fado muziek

Dat klinkt als muziek in mijn oren, een heerlijk concert. Fado muziek is super bekend in Lissabon en ook een van de bekendste vormen van Portugal.

In eerste instantie werden deze liederen vooral gezongen in kroegen en boordelen maar na 1900 is dit het Portugese volkslied geworden. Het is een muziek soort dat werd gebruikt door de bevolking om hun gevoelens te uitten.

De UNESCO lijst van immateriële cultureel erfgoed merkte ook dat Fado muziek zo immens populair geworden is want het staat nu op die lijst.

Fado zangeres is Amália Rodrigues was een van de bekendste Fado zangers. Om deze mooie Portugese muziek live te horen kun je een ticket bestellen.

Je kunt een echte Fado show bijwonen wanneer je in Lissabon bent. Voor tickets kun je de link volgen.

Boottocht over rivier de Taag

Lissabons bezienswaardigheden bewonderen vanaf een romantische rivier onder het genot van een drankje en diner? Dat kan!

Je kunt namelijk een boottocht boeken over de rivier de Taag die door Lissabon stroomt. Je krijgt dan een prachtig uitzicht over de stad en zijn bezienswaardigheden.

Tip: ga met zonsondergang of zonsopgang. Dat is namelijk extra mooi. Getyourguide en Ticketbar bieden verschillende aanbiedingen aan voor zo’n tour.

Fietstocht in Lissabon

Niet alleen wij Nederlanders gaan vaak met de fiets, in Lissabon wordt het ook steeds populairder. Met het lekker weer in Lissabon is een fiets tour echt een uitstekende manier om alle bezienswaardigheden langs te gaan.

Geen zin in al die heuvels op fietsen? Gelukkig zijn er ook Lissabon tours met een E-bike!

Oceanarió

Ben jij fan van Dolfinariums? Dan heb je geluk want in Lissabon bevindt zich een van de grootste Dolfinariums van Europa. Het bijzonder aan Oceanarió is dat het direct aan zee ligt.

Calouste Gulbenkain museum

Heb jij zin om een museumpje te pakken tijdens jouw trip in Lissabon? Dan is Calouste Gulbenkain museum een echte must.

Hier worden verschillende kunstwerken tentoongesteld. Je kunt er verschillende collecties vinden zoals Grieks-Romeinse, islamitische, Chinese, Japanse, Egyptische, Perzische en Europese kunstwerken.

Adres: Av. de Berna 45A, 1067-001 Lisboa, Portugal