Activiteiten Lissabon

Activiteiten

Lissabon

Lissabon activiteiten

Wat kun je naast het bezoeken van de bezienswaardigheden in Lissabon nog meer doen? Welke activiteiten zijn er? En voor welke activiteiten heb je een ticket nodig? 

Welke activiteiten zijn er in Lissabon?

 

In Lissabon zijn er vele activiteiten te doen naast de bekende bezienswaardigheden. Onderstaand een overzicht van enkele activiteiten.

  1. Tramlijn 28
  2. Fado muziek
  3. Boottocht over rivier de Taag
  4. Fietstocht in Lissabon
  5. Oceanarió Lissabon
  6. Calouste Gulbenkain museum
  7. Museu nacional do azulejo
  8. Museu nacional de arte antiga
  9. Palácio Nacional da Ajuda
  10. Streetart
Let op dat op maandag alle nationale musea zijn gesloten in Lissabon.

Tramlijn 28

Het is een symbool geworden voor Lissabon, de gele tramlijn 28. Je ziet deze trammen dan ook op veel plekken rijden in Lissabon. Dit is toch wel één van de activiteiten die je niet kan overslaan in Lissabon! Reserveer online jouw ticket voor tramlijn 28!

Fado muziek

Dat klinkt als muziek in mijn oren, een heerlijk concert. Fado muziek is super bekend in Lissabon en ook een van de bekendste vormen van Portugal.

In eerste instantie werden deze liederen vooral gezongen in kroegen en boordelen maar na 1900 is dit het Portugese volkslied geworden. Het is een muziek soort dat werd gebruikt door de bevolking om hun gevoelens te uitten.

De UNESCO lijst van immateriële cultureel erfgoed merkte ook dat Fado muziek zo immens populair geworden is want het staat nu op die lijst.

Fado zangeres is Amália Rodrigues was een van de bekendste Fado zangers. Om deze mooie Portugese muziek live te horen kun je een ticket bestellen.

Je kunt een echte Fado show bijwonen wanneer je in Lissabon bent. Reserveer hier de tickets online.

Boottocht over rivier de Taag

Lissabons bezienswaardigheden bewonderen vanaf een romantische rivier onder het genot van een drankje en diner? Dat kan!

Je kunt namelijk een boottocht boeken over de rivier de Taag die door Lissabon stroomt. Je krijgt dan een prachtig uitzicht over de stad en zijn bezienswaardigheden.

Tip: ga met zonsondergang of zonsopgang. Dat is namelijk extra mooi. Reserveer online jouw boottocht rivier de taag.

zonsondergang_lissabon

Fietstocht in Lissabon

Niet alleen wij Nederlanders gaan vaak met de fiets, in Lissabon wordt het ook steeds populairder. Met het lekker weer in Lissabon is een fiets tour echt een uitstekende manier om alle bezienswaardigheden langs te gaan.

Geen zin in al die heuvels op fietsen? Gelukkig zijn er ook Lissabon tours met een E-bike!

Oceanarió Lissabon

Ben jij fan van aquariums? Dan heb je geluk want in Lissabon bevindt zich een van de grootste aquariums van Europa. Het bijzondere aan Oceanarió is dat het direct aan rivier de Taag ligt. Reserveer online jouw ticket voor het grootste acquarium van Europa!

oceanografico_lissabon

Calouste Gulbenkain museum

Heb jij zin om een museumpje te pakken tijdens jouw trip in Lissabon? Dan is Calouste Gulbenkain museum een echte must.

Hier worden verschillende kunstwerken tentoongesteld. Je kunt er verschillende collecties vinden zoals Grieks-Romeinse, islamitische, Chinese, Japanse, Egyptische, Perzische en Europese kunstwerken.

Adres: Av. de Berna 45A, 1067-001 Lisboa, Portugal

Museu nacional do Azulejo

Dit musea laat de geschiedenis van Portugal zien op tegeltjes. De mozaik op tegels is iets waar Portugal om bekend staat en wat je ook terug ziet in de stad Lissabon zelf, zoals op de straten, de huizen en ook allemaal in verschillende kleuren en patronen.

Het museum bestaat uit verschillende kamers verspreid over 2 verdiepingen met daarin de geschiedenis vanaf 16e eeuw tot en met nu. Je ziet de verschillende patronen voorbij komen, met als hoogtepunt op de 2e verdieping een panoramic view van Lissabon gemaakt op witte tegels met een blauwe bedrukking.

Mocht je een Lisboa card hebben dan is de entrée gratis en anders betaal je een toegangsprijs van nog geen 10 euro. Je bent alles bij elkaar ongeveer 1,5 uur in het museum.

Om bij het museum te komen kun je vanaf Rossio bus 794 of 759 nemen. Dan stopt de bus recht voor de deur.

Azuljo_lissabon

Museu nacional de arte antiga

Het nationaal museum voor de oude kunst ligt tussen de wijken Cais do Sodré en Belém. Het museum is destijds in 1884 geopend door koning Dom Luiz I.

Er hangen verschillende kunstwerken uit heel europa. Wanneer je van het Louvre en van kunst houd is dit een museum die je niet mag missen. Het heeft een aantal verdiepingen met schilderijen en beelden uit heel Europa.

Je zal vooral veel kunst uit Duitsland, Frankrijk en Engeland tegenkomen, de wat grotere landen maar Nederland heeft ook een kleine ruimte met iets minder dan 10 kunstwerken.

Je kan je prima 2 uur vermaken in het museum en mocht je in het bezit zijn van een Lisboa card dan is de entrée gratis.

museumdeantigaarte

Palácio nacional da Ajuda

Dit is een nationaal monument gebouwd in neoklassieke stijl. Start van de bouw was in 1795 maar omdat er door verschillende redenen niet doorgewerkt kon worden is het paleis uiteindelijk onthuld in 1861 maarliefst 66 jaar later. In 1910 werd het paleis gesloten vanwege proclamatie van het Portugese Republiek om vervolgens in 1968 geopend te worden voor het publiek als museum.

In het paleis vind je allerlei kamers dat in detail is gebouwd, mijn favoriet is de kamer waar alle banketten werden gehouden, daar komt alle pracht, praal en luxe tevoorschijn. Het is misschien een van de mindere bekende bezienswaardigheden in Lissabon maar zeker de moeite waard. Mocht je een Lisboa card hebben dan is de entree gratis.

Om bij het paleis te komen neem je bus 760, die stopt precies bij dit paleis. Je kan hem op verschillende plekken nemen in Lissabon; Praça figueira en Praça do Comércio.

paleisajundo_lissabon

Streetart

Wanneer je door Lissabon loopt kom je heel veel artwork tegen op muren. Je zou denken dat het allemaal illegaal is maar dat is niet het geval, de overheid subsideert een aantal kunstwerken om zo de stad aantrekkelijker te maken. Vaak zijn dit wel echt grote kunstwerken zoals op een zijmuur van een flat of op een hoge/lange muur. Zo heb je de weg van Baixa naar Chiado waar Elevador Bica rijd, op deze muren mag vanuit de overheid kunstwerken worden gemaakt.

De meeste kunstwerken op muren vind je in de wijk Bairro Alto, Chiado en LX factory maar je kan ook een tour doen van ongeveer 3 uur.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.