Openbaar vervoer Lissabon

Een stedentrip naar Lissabon? Hoe werkt het openbaar vervoer in Lissabon? En hoe kun je het beste reizen in Lissabon? Al deze informatie vind je op deze pagina.

Hoe werkt het openbaar vervoer in Lissabon?

Om zo goed mogelijk Lissabon te bezichtigen zijn er verschillende manieren. Zo kan dit met het openbaar vervoer, een tuk tuk of te voet.

Wanneer je kiest voor het openbaar vervoer kun je het beste een Lisboa Card aanschaffen. Deze kaart geeft jou gratis toegang tot het openbaar vervoer in Lissabon.

Trams

In Lissabon zijn er verschillende trams. Zo zijn er de gele toeristische tramlijnen 12 en 28 die langs de bezienswaardigheden gaan. Hiervoor kun je de OV-chipkaart gebruiken.

Daarnaast zijn er de rode en groene trams, dat zijn hop-on en hop-off trams die onder andere door de wijken Alfama, Chiado en Bairro Alto rijden met als beginpunt Praça do Comerció.

Tickets voor deze tour zijn te kopen via GetyourGuide of  Ticketbar.

Wilt u naar Belém dan is de beste manier om tram 15 te nemen. Deze tram rijdt vanaf het centrum Baixa naar Belém. Je kunt onder andere opstappen op Praça do Comerció en Praça da Figueira.

In Lissabon zijn er daarnaast ook nog de kabeltrams die u naar de hogere gelegen wijken brengen; Bairro Alto en Chiado. Deze gaan ieder kwartier omhoog of naar beneden. Deze kabeltrams kosten enkele euro’s en je kunt een ticket in de kabeltram kopen of je maakt gebruik van jouw OV-chipkaart/ Lisboa Card.

tramlijn 28 Lissabon-openbaar vervoer

Tuk Tuk in Lissabon

Naast de bussen, metro en treinen is het ook mogelijk om je te verplaatsen met een Tuk Tuk.

Zo zijn er tours waarbij je de tuk tuk voor een hele dag kunt huren en zo op een wel heel bijzondere manier de bezienswaardigheden kunt bezichtigen.

tuk tuk in Lissabon-openbaar vervoer

Metro

Onderstaand de metrolijnen in Lissabon.
Met de metro kom je bijna in alle wijken van Lissabon behalve Belém.

Er zijn vier verschillende lijnen; de rode lijn die vanaf het vliegveld naar het centrum gaat. De gele lijn die vanaf ‘Rato’ langs de universiteit gaat. De blauwe lijn verbindt vooral de buitenwijken van Lissabon en de groene rijdt vooral in het centrum.

Om met de metro te kunnen reizen kunt u bij de automaat een losse rit kopen of een OV-chipkaart voor 0,50 euro.

Waneer u een OV-chipkaart koopt moet er nog geld op zodat u kunt reizen. De OV-chipkaart is geldig voor de metro, bussen, gele trams, kabeltrein van het centrum naar Bairro Alto en de treinen naar Cascais, Estoril en de wijk Belém.

Een andere optie is om een dagkaart te kopen van €6,- hiermee kunt u ongeveer 4 metroritten en 3 tramritten met de gele trams maken. Het is dus niet onbeperkt zoals met de Lisboa Card.

Lissabon metrokaart-openbaar vervoer

Bus-en treinvervoer

In de stad zelf kun jij jezelf verplaatsen met de bus. Daarnaast is er een treinverbinding vanaf treinstation Rossio in Lissabon naar Estoril, Cascais en Sintra.

De busverbinding is uitgebreid en door middel van jouw Lisboa Card kun je op alle plekken in Lissabon komen.

Lisboa Card

Met de Lisboa Card kunt u gratis en onbeperkt reizen met de tram, metro en bus door Lissabon.

24 uur48 uur72 uur
Volwassenen€20,-€34,-€42,-
Kinderen€13,-€19,-€22,50

Lisboa Card

Met de Lisboa Card kunt u gratis en onbeperkt reizen met de tram, metro en bus door Lissabon.

VolwassenKinderen
24 uur€20,-€13,-
48 uur€34,-€19,-
72 uur€42,-€22,50