Mosteiro dos Jerónimos Lissabon

monsteirodosjeronimos_lissabon

Als je naar Lissabon gaat is het bezoeken van de Mosteiro dos Jerónimos een must. Maar dan is het wel handig dat jij het een en ander weet over dit klooster. Lees vooral om meer te weten te komen over de tips & tickets.

Mosteiro dos Jerónimos bezoeken in Lissabon?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheid Mosteiro dos Jerónimos

  1. Informatie en tickets
  2. Ligging in Lissabon
  3. Mosteiro dos Jerónimos
  4. Geschiedenis Mosteiro dos Jerónimos
  5. Andere bezienswaardigheden in Belém

Informatie en tickets

 

Openingstijden: Mei t/m September geopend van 10.00 tot 18.00 uur
Oktober t/m April geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Adres: Praça do Império 1400-206 Lisboa, Portugal
Tickets:

Een bezoek brengen aan Mosteiro dos Jerónimos? En de wachtrijen vermijden? Plan jouw bezoek vooraf voor deze topattractie en koop jouw tickets. (Reserveer online)
* Een bezoek brengen aan Mosteiro dos Jerónimos kost €10,- voor een volwassen. Iedere eerste zondag van de maand is de entree gratis. Via onderstaande link kun je een skip-the-line ticket kopen.

* Met een Lisboa card is de entree gratis en vermijd je de lange wachtrij.

Officiële website: www.mosteirojeronimos.pt

Ligging Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos bezoeken

Samen met de Torre de Belém is Mosteiro dos Jerónimos een van de topattracties van Lissabon. Lange wachtrijen kun je dus bij beide verwachten. Maar als je besluit om een skip-the-line ticket te kopen kun je zo naar binnen om alles te gaan bekijken.

Er is namelijk een museum, een super mooie binnenplaats en nog veel meer dat je moet zien vanbinnen. Dit mooie klooster staat in de wijk Belém net zoals de Torre de Belém. Sinds 1983 staat het klooster officieel ingeschreven op de UNESCO wereldlijst.

In de rijke geschiedenis van Portugal is de reis naar Indië erg succesvol en belangrijk geweest en daarom is er met het gevangen geld van die reis het klooster gebouwd. Er zijn meerder architecten die mee hebben gewerkt aan de bouw van het klooster. Boytac, Diogo de Torralva en João de Castilho hebben het stokje van elkaar overgenomen bij het bouwen van het klooster. Je ziet dat dan ook terug in de architect stijlen die zijn gebruikt bij het maken van het gebouw. Maar je kunt wel zeggen dat deze stijlen allemaal terugkomen in één zijl namelijk de Manuelestijl met enkele maritieme kenmerken.

Bij binnenkomst stuit je meteen op een beeld van Hendrik de Zeevaarder en nog meer andere bekende Portugese mensen die zijn afgebeeld dankzij hun reis naar Indië. Verder bezit het klooster over een prachtige binnentuin en zijn de gangen ook mooi gedecoreerd. Vasco da Gama, koning D. Manuel en koning Sebastião, bekende Portugezen, zijn hier ook bergraven.

monsteiro_lissabon

Geschiedenis Mosteiro dos Jerónimos

Een kleine geschiedenisles vooraf, want je zult nog veel meer ontdekken als je daadwerkelijk in het klooster bent. Het begon allemaal met een kleine bedevaartkapel genaamd: Santa Maria de Belém.

Die stond er al voordat het klooster werd gebouwd. Dankzij koning D. Manuel is de bouw van het klooster in 1502 van start gegaan. Dat was in hetzelfde jaar dat Portugal de zeeroute naar Indië ontdekte.

Je ziet terug aan de bouw van het klooster dat Portugal zich had ontwikkeld tot een rijke monarchie. Nu mocht je je wellicht afvragen of de aardbeving van 1755 nog wat heeft gedaan. Nou, dat is gelukkig erg weinig en het gebouw is nog bijna helemaal intact.

Zijn er andere bezienswaardigheden in de buurt van het klooster?

Het klooster ligt in de wijk Belém en is de populairste wijk in Lissabon! Naast het klooster heb je namelijk ook de bezienswaardigheden; Torre de Belém, Padrão dos Descobrimentos, Berardo museum, Praca do Imperio, Belém palace en Jardim botanico Tropical.

bezienswaardigheid_monsteiro_lissabon
monsteiro_dos_jeronimos
Monsteiro_lissabon
Hal_monsteiro_dos_jeronimos

Je wilt Monsteiro dos Jeronimos bezoeken?

Als je het klooster van Lissabon wilt bezoeken kun je vooraf skip-the-line tickets kopen.