Het Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon

Mosteiro dos Jerónimos bezoeken

Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon – Tickets klooster bezoeken

Tips & tickets voor het bezoeken van de Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon. Mosteiro dos Jerónimos is een gotische klooster dat sinds 1983 staat ingeschreven op de UNESCO wereldlijst van erfgoed. Lees hoe je de gotische klooster kunt bezoeken.

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheid Mosteiro dos Jerónimos

  1. Informatie en tickets
  2. Mosteiro dos Jerónimos
  3. Geschiedenis Mosteiro dos Jerónimos
  4. Andere bezienswaardigheden in Belém
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

 

Openingstijden: Mei t/m September geopend van 10.00 tot 18.00 uur
Oktober t/m April geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Adres: Praça do Império 1400-206 Lisboa, Portugal
Tickets:

Een bezoek brengen aan Mosteiro dos Jerónimos? En de wachtrijen vermijden? Plan jouw bezoek vooraf voor deze topattractie en koop jouw tickets. (Reserveer online)
* Een bezoek brengen aan Mosteiro dos Jerónimos kost €11,40 voor een volwassen.

* Iedere eerste zondag van de maand is de entree gratis.

 

 

Tickets:

* Met een Lisboa card is de entree gratis, heb je vervoer naar Mosteiro dos Jeronimos want deze topattractie ligt net buiten het centrum, vermijd je de lange wachtrij en kun je ook nog Torre de Belém gratis bezoeken.

 

Mosteiro dos Jerónimos

Samen met de Torre de Belém is Mosteiro dos Jerónimos een van de topattracties van Lissabon. Lange wachtrijen kun je dus bij beide verwachten. Maar als je besluit om een skip-the-line ticket te kopen kun je zo naar binnen om alles te gaan bekijken.

Er is een museum, een super mooie binnenplaats en nog veel meer dat je moet zien vanbinnen. Dit mooie klooster staat in de wijk Belém net zoals de Torre de Belém. Sinds 1983 staat Mosteiro dos Jeronimos officieel ingeschreven op de UNESCO wereldlijst.

In de rijke geschiedenis van Portugal is de reis naar Indië erg succesvol en belangrijk geweest en daarom is er met het gevangen geld van die reis Mosteiro dos Jerónimos gebouwd. Er zijn meerder architecten die mee hebben gewerkt aan de bouw van Mosteiro dos Jerónimos. Boytac, Diogo de Torralva en João de Castilho hebben het stokje van elkaar overgenomen bij het bouwen van het klooster. Je ziet dat dan ook terug in de architect stijlen die zijn gebruikt bij het maken van het gebouw. Maar je kunt wel zeggen dat deze stijlen allemaal terugkomen in één zijl namelijk de Manuelestijl met enkele maritieme kenmerken.

Bij binnenkomst stuit je meteen op een beeld van Hendrik de Zeevaarder en nog meer andere bekende Portugese mensen die zijn afgebeeld dankzij hun reis naar Indië. Verder bezit het klooster over een prachtige binnentuin en zijn de gangen ook mooi gedecoreerd. Vasco da Gama, koning D. Manuel en koning Sebastião, bekende Portugezen, zijn hier ook bergraven.

monsteiro_lissabon
monsteiro_dos_jeronimos

Geschiedenis Mosteiro dos Jerónimos

Een kleine geschiedenisles vooraf, want je zult nog veel meer ontdekken als je daadwerkelijk in het klooster bent. Het begon allemaal met een kleine bedevaartkapel genaamd: Santa Maria de Belém.

Die stond er al voordat het Mosteiro dos Jerónimos werd gebouwd. Dankzij koning D. Manuel is de bouw van het klooster in 1502 van start gegaan. Dat was in hetzelfde jaar dat Portugal de zeeroute naar Indië ontdekte.

Je ziet terug aan de bouw van Mosteiro dos Jerónimos dat Portugal zich had ontwikkeld tot een rijke monarchie. Nu mocht je je wellicht afvragen of de aardbeving van 1755 nog wat heeft gedaan. Nou, dat is gelukkig erg weinig en het gebouw is nog bijna helemaal intact.

Mosteiro dos Jerónimos

Je wilt het klooster van Lissabon bezoeken?

Als je Mosteiro dos Jerónimos wilt bezoeken kun je vooraf de Lisboa card kopen. Met de Lisboa card heb je het vervoer en entree in een!

Zijn er andere bezienswaardigheden in de buurt van het klooster?

Het klooster ligt in de wijk Belém en is de populairste wijk in Lissabon! Naast Mosteiro dos Jerónimos heb je namelijk ook de bezienswaardigheden; Torre de Belém, Padrão dos Descobrimentos, Berardo museum, Praca do Imperio, Belém palace en Jardim botanico Tropical.

Ligging Mosteiro dos Jerónimos

monsteiro_dos_jeronimos
Monsteiro_lissabon
Hal_monsteiro_dos_jeronimos