5. Sintra in de provincie Lissabon

Wil jij het sprookjesachtige Sintra bezoeken? Dan kijk je jouw ogen uit! Plan jouw bezoek aan Sintra vooraf want het is toeristisch.
Heel veel plezier bij het bezoeken van Sintra!

Sprookjesachtig Sintra bezoeken?

Op deze pagina vind je alle informatie over een bezoek van Sintra

  1. Praktische informatie
  2. Ligging in Lissabon
  3. Tours Sintra
  4. Paleis van Pena
  5. Paleis van Quelez
  6. Quinta da Regaleira
  7. Kasteel van de Moren
  8. Park van Pena

Praktische informatie

Openingstijden:Iedere dag geopend van 10.00-18.00 uur
Adres:Estrada da Pena, 2710-609 Sintra, Portugal (Paleis van Pena)
Tickets:

Een bezoek brengen aan Sintra? Plan jouw bezoek vooraf om lange wachtrijen te vermijden en koop jouw tickets.

* Het is verstandig om voor alle bezienswaardigheden in Sintra een ticket vooraf te kopen.

* Het is ook mogelijk om een tour te boeken met een gids.

Op ongeveer 30 kilometer van Lissabon, maar nog wel in het Lissabon district, ligt de stad Sintra. Sintra staat sinds 1995 op de UNESCO wereldlijst. Er bevinden zich dan ook een aantal bezienswaardigheden die te beschrijven zijn als een sprookje.

Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te komen, wanneer je een Lisboa card hebt via GetyourGuide of Ticketbar kun je met het openbaar vervoer. Je neemt de Sintra lijn en die vertrekt vanaf verschillende stations in Lissabon; Estação do Oriente, Estação do Rossio, Estação de Entrecampos. Eenmaal aangekomen op Sintra neem je de Scotturb-bus 434 en die stopt bij het Kasteel van de Moren.

Er is ook de mogelijkheid om een dagtrip te boeken met een gids zodat zij je alle informatie kunnen vertellen over de bezienswaardigheden in Sintra.

Mocht je dat niet willen dan is het is wel raadzaam om van tevoren losse tickets te boeken voor de bezienswaardigheden omdat Sintra bekend staat als een toeristisch trekpleister.

Ligging Sintra

Tours Sintra

Paleis van Pena

In Sintra heb je het paleis van Pena. Dit paleis ligt hoog in de heuvels waardoor er een prachtig uitzicht is over de Lissabon regio.
Het is dus een flinke klim naar boven. Dit paleis ligt in het park van Pena en het bezoeken is zeker de moeite waard!

Het paleis zelf was het zomerpaleis van de koninklijke familie en is gebouwd op een heuvel (450 meter hoog). De bouw is gestart in 1842 en het heeft in totaal 12 jaar geduurd tot 1854.

Het paleis valt erg op door de felle kleuren die zijn gebruikt voor het gebouw, zo heeft het de kleuren blauw, roze en geel. Ook bestaat het kasteel uit gouden koepels, torens en waterspuwers.

Wonderbaarlijk is dat het paleis de aardbeving van 1755 heeft overleeft en voor het grootste gedeelte intact is gebleven.

Voor een skip-the-line ticket voor het Paleis van Pena en park van Pena volg je deze link.

paleis van Pena Sintra

Paleis van Quelez

Het paleis van Quelez is het zomerverblijf van de Portugese koningen en is gebouwd in de 18e eeuw.
Het is een imponerend paleis zowel van de binnenkant als de buitenkant.

Voor het paleis ligt een mooie tuin met daarin een grote fontein. Aan de binnenkant hangen verschillende kunstwerken die bezichtigd kunnen worden. 

paleis van Quelez Sintra

Quinta da Regaleira

Het mysterieuze Quinta da Regaleira is een domein dat bestaat uit een woning, een park met fonteinen en paviljoenen.

Het is gebouwd in de 19e eeuw en is omringd door een grote tuin met verschillende planten. Het is raadzaam om hier met een gids doorheen te lopen omdat alles in deze tuin een bepaalde boodschap heeft.  

Quinta da regaleira Sintra

Kasteel van de Moren

 

Het kasteel van de Moren, een kasteel dat is gebouwd met 9 –eeuwse stenen en dat een prachtig uitzicht heeft over de Serra De Sintra heuvels. Het is gebouwd in de 8e eeuw en ligt op de hoogste heuvel van Sintra. Het kasteel is de oudste van alle kastelen in Sintra en de muren van het kasteel hebben een lengte van 450 meter.

In de slag om Lissabon in 1147 is het kasteel flink beschadigd. In 1830 vond er een renovatie plaats om zo het kasteel er toch deels weer bovenop te krijgen. Het is dan ook goed zichtbaar hoe het kasteel er voor de oorlog uitzag.

Voor een skip-the-line ticket voor het Kasteel van de Moren volg je deze link.

 

Park van Pena

Het Park van Pena beslaat 200 hectare meter en het hoogste punt van dit park; Cruz Alta ligt op 529 meter hoogte. Het geeft een prachtig uitzicht op Serra de Sintra.

Park van Pena Sintra
park van Pena