Sintra bezoeken: Tickets & Tours vanaf Lissabon

Sintra bezoeken

Sintra tickets en tours: Bezoek de paleizen in Sintra Portugal

Alle info, tickets & tours voor een bezoek aan Sintra Portugal. Sintra ligt op 30 km van Lissabon en staat op de UNESCO wereldlijst van erfgoed.

Informatie en Sintra tickets

Openingstijden: Iedere dag geopend van 10.00-18.00 uur
Adres: Estrada da Pena, 2710-609 Sintra, Portugal (Paleis van Pena)
Sintra Tickets:

Een bezoek brengen aan Sintra? Plan jouw bezoek vooraf om lange wachtrijen te vermijden en koop jouw Sintra tickets.

Om Sintra te bezoeken zijn er twee mogelijkheden;
1. zelfstandig met de trein d.m.v. de Sintra combinatie pass
2.  Een verzorgde tour met een groep andere reizigers.

Met de Sintra combinatie pass kun je zelfstandig reizen met de trein vanaf Lissabon naar Sintra en heb je toegang tot de 2 belangrijkste Sintra bezienswaardigheden: Pena paleis en kasteel van de moren. Als je deze bezienswaardigheden gaat bezoeken raad ik je aan Sintra tickets te kopen, zeker in het voorjaar en in het naseizoen is het erg druk.

* Skip-the-line-ticket voor het nationaal paleis van Sintra (Reserveer online)
* Skip-the-line-ticket voor het Monserrate paleis (Reserveer online).
* Skip-the-line-ticket voor Quinta da Regaleira (Reserveer online).
* Skip-the-line-ticket voor het paleis van Queluz (Reserveer online)
* Lisboa card voor de trein naar Sintra (Reserveer online)

Tours Sintra:

Het is ook mogelijk om een tour te boeken met een gids.

 

 

Met een rit van ongeveer 30 kilometer vanaf Lissabon ben je al in de stad Sintra. Het ligt in het Lissabon district en staat sinds het jaar 1995 ook Sintra op de UNESCO wereldlijst van erfgoed.

Vervoer

Om in de stad Sintra te komen heb je een Lisboa Card nodig om met het openbaar vervoer te reizen. Je kunt namelijk vanaf verschillende stations in Lissabon vertrekken naar Sintra. Je neemt dan de Sintra lijn (lijn 4) en je kan opstappen op Estação do Rossio, Estação de Entrecampos en Estação do Oriente. 

Vanaf het station in Sintra is het ongeveer 20 minuten lopen naar het nationaal paleis van Sintra. Voor de andere bezienswaardigheden (paleis van pena, kasteel van de Moren, Quinta da regaleira, het biester paleis en monserrate paleis) kun je het beste een tuk-tuk nemen of de Scotturb-bus 434.

In Sintra rijdt er de Scotturb-bus 434, die stopt vlak voor de deur van alle Sintra bezienswaardigheden. Dat is ook wel nodig want de bezienswaardigheden in Sintra liggen redelijk ver uit elkaar. Het nationaal paleis van Sintra en Quinta da Regaleira liggen op loopafstand van elkaar en zijn gevestigd in het historisch centrum maar wil je naar het kasteel van de moren en het Pena paleis dan is het verstandig om de bus of een tuk-tuk te nemen.
Het is wellicht ook leuk om een dagtrip te boeken met een tourgids. Hij of zij kan je dan alles vertellen over de Sintra bezienswaardigheden.

Wat Sintra zo bezoekingswaardig maakt zijn de bezienswaardigheden en omdat Sintra op de UNESCO wereldlijst van erfgoed staat.
Sintra is dan ook een toeristisch trekpleister waardoor het goed is om van tevoren Sintra tickets te kopen.

Ligging Sintra

Paleis van Pena

Een van Sintra’s bezienswaardigheden is het paleis van Pena.

Vanaf dit paleis, dat op de heuvel ligt, heb je een prachtig uitzicht. De flinke klim naar boven is het ook meer dan waard. Het paleis is gelegen in het park Pena en laat jou ook duidelijk zien waarom het meer regent in Sintra dan in Lissabon, het staat er namelijk groen van de planten.

De koninklijke familie had dit mooie optrekje als zomerpaleis en liet het bouwen op een heuvel in 1842.
De bouw duurde in het totaal wel 12 jaar tot 1854. Je zult het paleis direct herkennen aan zijn felle kleuren zoals geel, roze en blauw maar daarnaast vallen de torens, vuurspuwers en gouden koepels ook erg op.
Gelukkig heeft het Paleis van Pena niet veel last gehad van de aardbeving van 1755 waardoor bijna alles nog intact is.

Wat ik zelf het leukste vond is de “wall walk”. Je kan dus helemaal om het paleis heen lopen, niet te veel hoogtevrees hebben want je loopt op een smal pad met aan beide kanten wel een muur.

Verder kun je in het paleis naar binnen, kost niks extra’s gewoon je Sintra ticket laten zien, en doe dat ook want je kunt de verschillende kamers bekijken in het paleis. Iedere kamer heeft weer een andere look en ziet er fantastisch uit met de prachtige details op het plafon en aan de zijkant van de muren.

Wil jij deze highlight bezoeken in Sintra? Boek een skip-the-line Sintra ticket voor het Paleis van Pena en park van Pena en vermijd de wachtrij.

Sintra tickets Pena paleis

Park van Pena

Dan heb je nog het park van Pena in Sintra. Het park is 200 hectare meter groot en Cruz Alta ligt op 529 meter hoogte is het hoogste punt.
Je kunt het dan al wel raden, maar vanaf dat punt heb je een super mooi uitzicht op Serra de Sintra.

Boek een Skip-the-line Sintra ticket voor deze bezienswaardigheid en vermijd de wachtrij.

Sintra in Portugal
Pena paleis in Sintra

Kasteel van de Moren

Met de bus kun je dus makkelijk bij het kasteel van de Moren komen. Dit kasteel is gebouwd in de 8e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de Serra De Sintra heuvels. De reden voor het bouwen dit kasteel was dat zij hun macht over Sintra wilde behouden en via het kasteel konden zij het nationaal paleis beschermen. Het kasteel bestaat dan ook uit een lange muur.

Dit kasteel is ook gebouwd op een van de heuvels, namelijk de hoogste. De muren van dit kasteel zijn 450 lang. Het is ook het oudste gebouw van Sintra. In 1830 is het kasteel wel gerenoveerd aangezien het flink was beschadigd in de slag om Lissabon van 1147. Gelukkig is dit aardig goed gelukt en daarom is het goed zichtbaar hoe het kasteel er uitzag voor de oorlog. Ook voor deze bezienswaardigheid is er een skip-the-line Sintra ticket beschikbaar.

Een tip: Wanneer je de trappen links omhoog neemt heb je een prachtig uitzicht over het Pena paleis.

Het is wel een flinke klim naar zowel de rechter als de linkeruithoek van de muur en voor mensen die slechter ten been zijn is het niet aan te raden.

Wil jij kasteel van de Moren bezoeken? Boek een Skip-the-line Sintra ticket online  en vermijd de wachtrij om voldoende tijd te hebben voor andere bezienswaardigheden in Sintra.

Kasteel van de moren tickets
Kasteel van de moren

Je wilt Sintra bezoeken?

Met deze Sintra tours kun je Sintra op je gemak bezoeken.

Het nationaal paleis van Sintra

Midden in het historisch centrum van Sintra ligt het nationaal paleis van Sintra. Het paleis is gebouwd in Moorse stijl en in de regeerperiode van Koning João I(1357-1433) en konigin Philippa van Lancaster.

Het paleis is kenmerkend voor de kegels, dat vanuit de keuken 33 meter omhoog gaan. Het paleis bestaat uit verschillende kamers, Zo heeft het “Sala dos cisnes”(zwanenzaal), wat bestaat uit een plafon met behang van zwanen.

Verder heb je er nog de “gouden kamer” waar mensen werden ontvangen die uit hogere kringen kwamen. Deze kamer was bekleed met goud, al is dat nu niet meer goed zichtbaar. Wel was is dit een van de belangrijkste kamers in het paleis samen met ” Sala das Pegas” . Deze kamer was bedoeld voor audiences maar vanaf de 19e eeuw werd deze kamer gebruikt voor bankets.

In vergelijking met het paleis heeft het wel een kleine tuin maar het geeft je wel een prachtig uitzicht over de omgeving.

Wil jij nu een bezoek brengen aan Het nationaal paleis? Boek dan een Skip-the-line Sintra ticket online en vermijd de wachtrij. Hierdoor zorg je er ook voor dat je voldoende tijd hebt om andere Sintra bezienswaardigheden te zien.

Bezienswaardigheden Sintra

Monserrate paleis

Deze bezienswaardigheid in Sintra ligt iets verder weg dan alle andere paleizen.

Voordat het dit paleis werd zoals het er nu uitziet, was het een kapel en is het gebouwd door Alfons I van portugal in 1093. In de 16e eeuw was het landgoed eigendom van Fransisco de Mello e Castro en werd het landgoed verlaten vanwege de aardbeving van 1755.

Later in de 18e eeuw kwamen Engelsen terug naar deze plek en kocht Francis Cook het in 1863 en liet het Monserrate paleis bouwen zoals het er nu uit ziet.

Het paleis is omringt door verschillende tuinen. Zo heb je er een Rose garden met prachtige rozen, Fern valley en een Mexicaanse tuin met tropische planten. In het park heb je nog verschillende uitzichtpunten over de omgeving. Ook is er nog de ornamental lake en een kapel, dat helaas is vervallen.

Het paleis is geïnspireerd op islamitisch architectuur en symmetrie. Het paleis bestaat verder uit prachtige details zowel aan de binnen-als aan de buitenkant. Je krijgt het idee alsof je in een luxe arabisch setting bent.

Het paleis heeft niet heel veel kamers, het waren er ongeveer 5 maar ook hier waren de details van de plafons prachtig.

Omdat het verder ligt dan de andere paleizen word dit paleis vaak over het hoofd gezien en het is ook minder bekend bij de toeristen maar het is zeker niet minder mooi dan de andere bezienswaardigheden in Sintra. Een aanrader!

Boek een Skip-the-line Sintra ticket online voor deze bezienswaardigheid en vermijd de wachtrij.

Monserrate paleis Sintra

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira is een kasteel met een mysterieuze uitstraling. Het is een park dat bestaat uit fonteinen, een paviljoen en een woning. De tuin bevat veel verschillende planten en het gebouw is gebouwd rond de 19e eeuw.

Wist jij dat iedere plant en iedere fontein in dit park een bijzondere boodschap heeft? En wil jij deze boodschap leren kennen? Doe dan een tour met een gids door deze tuin. (Reserveer hier je Sintra ticket voor deze tour)

De bezienswaardigheid is ontworpen en gebouwd voor handelaar Antonio Carvalho Monteiro dos Milhoes. De architect voor deze bezienswaardigheid is Luigi Manini.

De meest bekende highlights van het park zijn; Poço Iniciático, dat is een grot in een rots, deze zie je ook regelmatig terug op foto’s. Daarnaast heb je Capela en het paleis, beide afgebeeld op de afbeelding hiernaast.

Ben je nu op zoek naar een uitzichtpunt? beklim dan de toren; torre da regaleira waar je een uitzicht hebt over Sintra.

Sintra Lissabon

Het Biester paleis

Het biester palace is een paleis dat is gebouwd in de 19e eeuw en is ontworpen door de portugese architect José Luiz Monteiro.

Het paleis ligt in het hart van het bekende dorp Sintra, ook wel de beroemde wereldhoofdstad van romantiek.

Het paleis heeft een rijke geschiedenis en bestaat uit een kapel en bibliotheek met verschillende zalen. Al deze zalen hebben een mooie afwerking waarbij je met je mond open door het prachtige gebouw loopt.

Het paleis bevindt zich in een groot park, ook wel het biesterpark genoemd. In dit park staan zeldzame en uitbundige boomsoorten en is ontworpen door de franse landschapsarchitect François Nogré. Verder heeft de twee prachtige uitzichtpunten, bij een van de uitzichtpunten kun je het kasteel van de moren zien en bij de andere kun je zo ver kijken dat je met goed weer de zee kunt zien!

Wil jij het Biester paleis bezoeken? Boek dan een Skip-the-line Sintra ticket online en vermijd de wachtrij zodat je nog genoeg tijd over hebt voor andere bezienswaardigheden in Sintra.

Biester paleis tickets

Paleis van Queluz

Wanneer je op weg bent met de trein naar Sintra stop dan ook even in Queluz, in deze stad bevind zich een prachtig paleis; het paleis van Queluz. Vanaf het treinstation is het ongeveer 10 minuten lopen(nog geen kilometer).

Het is een mooi zomerverblijf voor de Portugese koningen.
Dit paleis is gebouwd in de 18e eeuw. Zowel van binnen als van buiten is dit paleis erg indrukwekkend. In het paleis hangen verschillende kunstwerken en prachtige kamers. Zo heb je er verschillende balzalen met de uit die tijd kroonluchters.

Verder heeft bestaat de tuin uit een grote fontein, waterval, botanische tuin en heeft het een aparte buxus tuin.

Maak jij nu onderweg naar Sintra een stop om het paleis van Queluz te bezoeken? Boek een Skip-the-line-ticket  en vermijd de wachtrij zodat je snel door kunt naar Sintra.

paleisquelez_bezienswaardigheid