Padrão dos descobrimentos Lissabon

Bezienswaardigheid Padráo des descobrimentos Lissabon

Ga jij een stedentrip naar Lissabon boeken? Dan moet je echt Padrao dos Descobrimentos bezoeken. Tickets kun je bij dit monument zelf kopen.

Padrão dos Descobrimentos bezoeken in Lissabon?

Op deze pagina vind je alle informatie over Padrão dos Descobrimentos

  1. Informatie en tickets
  2. Padrão dos Descobrimentos
  3. Geschiedenis Padrão dos Descobrimentos
  4. Andere bezienswaardigheden in Belém
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

Openingstijden: Maart t/m September: 10.00 uur tot 19.00 uur (In Maart op maandag gesloten)
Oktober t/m Februari: 10.00 uur tot 18.00 uur (op maandag gesloten)
Adres: Av. Brasília, 1400-038 Lisboa, Portugal
Tickets: Een bezoek brengen aan Padrãos dos descobrimentos kost €4,- voor een volwassen.
Officiële website: https://padraodosdescobrimentos.pt/

Padrão dos descobrimentos in Lissabon

Ter ere van de reis om de wereld die tussen de 16e eeuw en de 15e eeuw plaatsvond is er een monument geplaats, namelijk Padrão dos descobrimentos.

Dit monument ligt in de wijk Belém. Wel 33 personen staan afgebeeld op het monument die te maken hebben gehad met de Portugese geschiedenis, waaronder ook Hendrik de Zeevaarder.

Het bouwwerk is wel 53 meter hoog. Al de mensen die zijn afgebeeld zijn voornamelijk kunstenaars, wetenschappers, reizigers, cartografen maar ook leden van het koningshuis. Ze zijn allemaal verbonden met de reis.

Het monument ziet eruit als een schip met zeilen. Het lijkt net alsof de wind van achteren komt en het schip verder blaast. Het is ook erg mooi dat er mozaïek om het monument ligt waarop de wereldkaart zichtbaar is.

padraodescrobimentos_lissabon

Geschiedenis Padrão dos Descobrimentos

Op het monument staat dus een hele waslijst aan namen afgebeeld maar de belangrijkste persoon is toch echt wel Hendrik de Zeevaarder omdat hij verantwoordelijk was voor de reis naar Indië. Op zijn 500ste sterfdag is namelijk het monument gebouwd. Andere namen op het monument zijn:

Infante Pedro, Hertog van Coimbra, Koningin Philippa van Lancaster, Fernão Mendes Pinto, Pater Gonçalo de Carvalho, Pater Henrique Carvalho, Luís de Camões, Nuno Gonçalves, Gomes Eanes de Zurara, Pêro da Covilhã, Jácome de Maiorca, Pedro Escobar, Pedro Nunes, Pêro de Alenquer, Gil Eanes, João Gonçalves Zarco, Infante Fernando Hendrik de Zeevaarder, Afonso V van Portugal, Vasco da Gama, Afonso Gonçalves Baldaia, Pedro Álvares Cabral, Ferdinand Magellaan, Nicolau Coelho, Gaspar Corte-Real, Martim Afonso de Sousa, João de Barros, Estêvão da Gama, Bartolomeu Dias, Diogo Cão, António Abreu, Afonso de Albuquerque, Franciscus Xaverius, Cristóvão da Gama.

bezienswaardigheid_padrao_descrobimentos

Wat zijn de andere bezienswaardigheden in Belém?

Belém ligt net iets buiten het centrum van Lissabon maar is wel een wijk dat je niet kunt overslaan. Zo heb je hier de bekendste bezienswaardigheden als het Mosteiro dos Jerónimos  en Torre de Belém . Naast deze highlights heb je ook het Berardo museum, Praça do Imperio, Belém palace en Jardim Botanico Tropical.

Ligging Padrão dos Descobrimentos

padrao_descrobimentos_lissabon
landkaartpadrao_lissabon