Hotels Lissabon

Lissabon Hotel

Bezienswaardigheden, eten en activiteiten zijn altijd erg belangrijk om uit te pluizen voordat je op stedentrip gaat. Maar als je Lissabon gaat bezoeken is het verblijf natuurlijk ook erg belangrijk. Lees vooral verder voor waar je het beste kunt verblijven.

Waar kun je het beste verblijven in Lissabon?

Hotels Lissabon

Om ervoor te zorgen dat je niet te lang moet lopen om bij een bezienswaardigheid in Lissabon te komen, moet je opzoek gaan naar een Airbnb, B&B of hotel rond het centrum. Gelukkig heeft Lissabon daar veel leuke wijken voor.

Iedereen heeft een eigen budget om te besteden aan een hotel.

In Lissabon moet je bijvoorbeeld bij een laag budget denken aan ongeveer 80 euro per nacht. Bij een middenklasse hotel moet je denken aan een prijs van 80 tot en met 120 euro per nacht en een luxe hotel is al snel verkrijgbaar vanaf 120 euro per nacht.

De beste wijken om te verblijven in Lissabon

Zoals we al net zeiden heeft Lissabon hele veel leuke wijken met bezienswaardigheden. Maar welke is nou het beste? Lees vooral verder.

1. Bairro Alto in Lissabon

Wie erg houdt van gezelligheid, kroegen en restaurants moet in deze wijk wezen. Het ligt op loopafstand van het centrum Baixa. Het enige nadeel kan zijn dat deze wijk op een heuvel ligt. Maar niet getreurd, er is een kabeltram die jou naar boven en beneden brengt.

2. Baixa-Chiado in Lissabon

Deze wijk is het historische centrum van Lissabon en bevat daarom de meeste bezienswaardigheden.

Je kunt hier dan ook de Arco da Rua Augusta, de Santa Justa-lift en de Praça do Comerció vinden. Als je efficiënt wilt verblijven is dit dus een ideale wijk.

3. Alfama in Lissabon

Alfama is de oudste wijk van Lissabon én een van de wijken die tussen de heuvels liggen. Omdat het tussen de heuvels ligt heeft deze wijk een mooie ligging en daarom is het een ideale plek om te verblijven.

Ook in deze wijk zelf heb je een paar bezienswaardigheden zoals Castelo de São Jorge en Kathedraal van Lissabon. Het centrum is ook op loopafstand.