Tips & tickets: tram 28 Lissabon

Tram 28 Lissabon

Als je Lissabon gaat bezoeken dan ga je geheid de iconische gele tramlijn tegen komen. Maar voordat het zover is, is het wellicht handig om meer informatie te verkrijgen over tips en tickets voor de tramlijn 28. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor jouw bijzondere trip.

Met tramlijn 28 langs alle bezienswaardigheden?

Op deze pagina vind je alle informatie over de topattractie Tramlijn 28.

  1. Informatie en tickets
  2. Opstapplaats Tram 28
  3. De gele tramlijn
  4. Geschiedenis van de gele tramlijn
  5. Route Tramlijn 28

Informatie en tickets tram 28 Lissabon

 

Adres: Praça Martim Moniz Lisboa, Portugal
Tips/ Tickets:

Langs alle bezienswaardigheden met Tramlijn 28?  Dat kan zeker! Enkele tips:

* Ga of heel vroeg in de ochtend of laat in de middag in verband met de drukte en stap op bij het beginpunt.

* Koop een Lisboa card hiermee heb je gratis toegang tot het openbaar vervoer waaronder Tramlijn 28, ook heb je met de Lisboa card gratis toegang tot enkele bezienswaardigheden zoals Torre de Belem, Monsteiro dos Jeronimos en kun je gratis de trein nemen naar Sintra. Je kunt hiermee dus alle belangrijke bezienswaardigheden van Lissabon afstrepen!

 

Opstapplaats

Adres opstapplaats: Praça Martim Moniz Lisboa, Portugal

De gele tramlijn

 

Maar wat maakt de gele tramlijn dan zo populair? Dankzij een rondrit met de tram ga je langs veel bezienswaardigheden in Lissabon en kan je je gemakkelijk door alle kronkelige en nauwe straatjes manoeuvreren. Zo rijd je langs de wijken Alfama, Baixa, Estrela, Graça en Mouraria. Het is wellicht wel een hobbelige rit van wel 50 minuten, maar na de rit heb je op een voordelige én authentieke manier Lissabon bewonderd.

Geschiedenis

De tram was natuurlijk ten eerste ontworpen vanwege zijn efficiëntie. De eerste kabeltram was er in 1890. Later in 1901 was er de eerste elektrische tramlijn.

En nog veel later kwamen er meer vervoersmiddelen bij zoals de bus en de metro en daardoor was de tram niet meer zo nodig. Een groot deel van het tramnet werd daardoor ook weggehaald. Het bleek echter later, toen het toerisme opkwam, dat de tram een echte topattractie was en daardoor is niet het gehele tramnet opgedoekt. Natuurlijk is het andere voordeel bij de tram dat hij op plekken komt waar bussen niet bij komen.

tram 28 lissabon tickets

Route & tickets tram 28 Lissabon

route tram 28 lissabon
lissabon tram 28