Praça do Comerció Lissabon

Praça do

Comerció Lissabon

pracadocomercio

Als je op reis gaat naar Lissabon moet je wel de topattractie Praça do Comerció bezoeken. Om je bezichtiging op en top te maken kun je hier alle informatie vinden over deze bezienswaardigheid.

Praça do Comerció bezoeken in Lissabon?

Op deze pagina vind je alle informatie over Praça do Comerció

  1. Informatie en tickets
  2. Praça do Comerció
  3. Geschiedenis Praça do Comerció
  4. Andere bezienswaardigheden in Baixa
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

Openingstijden: De gehele dag
Adres: Praça do Comércio, 1100-148 Lisboa, Portugal
Tickets: Een bezoek brengen aan Praça do Comerció is gratis

Praça do Comerció in Lissabon

In de avond of overdag, de Praça do comerció is echt een topattractie om te bezoeken. Het is vooral echt de moeite waard om deze bezienswaardigheid in de avond te bezoeken. Het is dan namelijk super mooi belicht.

Je vindt de Praça do Comerció in de wijk Baixa en het ligt aan de rivier de Taag. Ook zijn er verschillende kantoren en horecagelegenheden te vinden. Je komt binnen via de  Arco da Rua Augusta, een enorme boog. Dat verbindt de drukke winkelstraat in Lissabon en het populaire plein.

Twintig jaar na de aardbeving is deze boog gebouwd ter nagedachtenis van de verschrikkelijke gebeurtenis waarbij veel mensen zijn omgekomen. Daarop zijn verschillende Portugezen te zien die belangrijk zijn voor de Portugese geschiedenis. Daarnaast is ook de rivier de Taag afgebeeld.

pracadocomercio_lissabon

De geschiedenis van de Praça do Comerció

Het plein heette eerst Terreiro do Paço, het paleisplein, omdat dit het plein naar het paleis Ribeira was. Ook dit paleis is helemaal ingestort na de aardbeving van 1755.

Men heeft toen besloten om het paleis niet opnieuw te bouwen maar in plaats daarvan een standbeeld van Jozef I van Portugal te plaatsen dat ontworpen is door Machado de Castro, de beeldhouwer.

Van 1750 tot en met het jaar 1777 was Jozef I namelijk de koning van Portugal. Om ervoor te zorgen dat minister-president Marcello Caetano van Portugal werd afgezet, vond er een succesvolle demonstratie plaats op het plein in 1974.

pracadocomercio

Andere highlights in Baixa?

Je hebt in Baixa de volgende bezienswaardigheden; Igreja de São Domingos (Dominicanenkerk), Teatro nacional de sao carlos, Rossio plein, Da Rua August, Arco da Rua Augusta en het MUDE museum.

Ligging Praça do Comerció

praco_do_comercio
bezienswaardigheid_pracadocomercio
pracadocomercio_lissabon