Santa Justa-lift Lissabon

Bezienswaardigheid Santa Justa lift Lissabon

Als je Lissabon gaat bezoeken is het niet alleen maar erg leuk om de Santa-justa lift (elevador de santa justa) te bezoeken maar ook erg handig. Hier lees je meer over de tickets van deze bijzondere lift in Lissabon.

Santa Justa-lift bezoeken in Lissabon?

Op deze pagina vind je alle informatie over de Santa-Justa lift

  1. Informatie en tickets
  2. Santa Justa-lift
  3. Geschiedenis Santa Justa-lift
  4. Andere bezienswaardigheden in Bairro Alto
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

Openingstijden: Mei t/m Oktober geopend van 7.00 tot 23.00 uur
November t/m April geopend van 7.00 tot 22.00 uur
Adres: R. do Ouro, 1150-060 Lisboa, Portugal
Tickets:

Een bezoek brengen aan Santa-Justa lift? En de wachtrijen vermijden? koop dan jouw Lisboa card vooraf. (Reserveer de Lisboa card online)
* Het is raadzaam om van tevoren de Lisboa card te kopen. Het is hier extreem druk en er staat vaak een lange rij met toeristen. De Lisboa Card kan hiervoor gebruikt worden.
* Een bezoek brengen aan de Santa-Justa lift kost €5,15 voor een retour en €1,50 voor het terras
* Met de Lisboa card is de entree gratis en vermijd je de lange wachtrij. Vooral in het voorjaar, hoogseizoen en najaar zul je hier rekening mee moeten houden.

Santa-Justa lift in Lissabon

De Santa-Justa lift in Lissabon is misschien wel dé bekendste lift van Europa.

Maar wat is er dan zo bijzonder aan? De Santa-Justa lift, ook wel de Elevador de Santa Justa, is een lift in de wijk Bairro Alto en is wel 45 meter hoog.

Dankzij de lift zijn de Santa-Justa straat in het centrum van Lissabon en het hoger gelegen Carmoplein met elkaar verbonden. Bairro Alto en Baixa, twee wijken, zijn dan met elkaar verbonden.

De lift heeft een middeleeuwse gotieke stijl en bestaat voornamelijk uit ijzer. Hij is van 1900 tot 1902 gebouwd. De materialen die ook in de Eifeltoren van Parijs zitten, kun je ook in deze lift vinden. Raul Mesnier de Ponsard heeft de lift ontworpen. In 2002 werd deze lift een nationaal monument van Lissabon.

Santa_justalift

Geschiedenis Santa Justa-lift

De Santa-justa werd dus gebouwd in 1900 op 2 juli. Op 10 juli 1902 was de lift helemaal klaar. Alleen het puntdak is vervangen door een platdak zodat de lift goed zou functioneerden.

De lift werd als snel een enorm succes aangezien er al meer dan 3000 kaarten waren verkocht in dat eerste jaar, daarna volgde een half miljoen mensen om deze bezienswaardigheid mee te maken.
Om het terras te betreden moet je wel €1,50 extra betalen, maar 52.000 mensen in het eerste jaar wilde dat maar al te graag doen.

Andere bezienswaardigheden in Bairro Alto

Bairro Alto is de wijk van de restaurants en authentieke cafés. Daarnaast heb je hier ook nog het spectaculaire uitzichtpunt; Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara. Hier heb je een prachtig uitzicht over Castelo de São Jorge. Verder vind je in deze wijk de kerk Igreja de Sáo Roque.

Ligging Santa Justa-lift

Populaire tours