Bairro Alto Lissabon

Als je naar Lissabon gaat, kom je waarschijnlijk wel in de wijk Bairro Alto voor zijn bezienswaardigheden. In dit artikel vind je alle informatie over deze wijk in Lissabon die je nodig hebt voor een volmaakt bezoekje.

Een bezoek brengen aan Bairro Alto?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheden in de wijk Bairro Alto in Lissabon

  1. Igreja de Sáo Roque
  2. Santa Justa-lift
  3. Estrela Basiliek
  4. Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara
  5. Ascensor da Gloriá

Lissabon kent nogal veel heuvels en daarom ligt deze wijk ook daarin. Bairro Alto ligt boven de wijk Baixa en is ook wel bekend als de bovenstad.

Het is een zeer populaire wijk dankzij de leuke cafés, winkels en restaurant. De Fado muziek die hier regelmatig wordt gespeeld maakt de wijk alleen maar nog gezelliger.

Veel lokale bewoners hangen veel op straat aangezien de cafés heel erg klein zijn. Natuurlijk zijn de bezienswaardigheden in de wijk Bairro Alto ook een goede reden voor een bezoekje. De Santa-Justa lift is toch echt wel de meeste bekende bezienswaardigheid.

Igreja de Sáo Roque in Bairro Alto

Het bijzondere aan deze Romeins-Katholieke kerk is dat hij een van de weinige gebouwen is in Lissabon die de heftige aardbeving van 1755 heeft overleefd. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw.

Santa Justa-lift in Bairro Alto

Maar wat is er dan zo bijzonder aan de Santa-Justa lift(Elevador de Santa Justa) ? Nou, het is een 45 meter hoge lift midden in het centrum die je brengt naar het Carmoplein dat hoger ligt. Dankzij deze lift zijn de wijk Baixa en Bairro Alto met elkaar verbonden.

Estrela Basiliek in Bairro Alto

Maria I van Portugal heeft deze kleine basiliek in 1779 laten bouwen. De Estrela basiliek is een oud karmelietenklooster en ligt iets buiten de wijk Bairro Alto.

Estrela Basiliek Lissabon

Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara in Bairro Alto

Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara is een van de mooie uitzichtpunten van Lissabon.

Je vindt hem recht tegenover de Castelo de São Jorge. Je hebt dan ook een goed uitzicht op het kasteel. Verder is dit uitzichtpunt erg gezellig aangezien er een klein barretje is voor een drankje. Er is ook nog een park met gave beelden van Griekse goden.

Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara Lissabon

Ascensor da Gloriá in Bairro Alto

Sinds 1880 is er nog een lift in Lissabon, namelijk de Ascensor da Gloriá. Net achter het treinstation van Rossio, in een steegje, kun je deze lift nemen om van Baixa naar Bairro Alto te komen.

Ascensor da Gloriá Lissabon