Bairro Alto Lissabon

Een bezoek brengen aan de wijk Bairro Alto? Welke bekende bezienswaardigheden staan in deze wijk?

Een bezoek brengen aan Bairro Alto?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheden in de wijk Bairro Alto in Lissabon

  1. Igreja de Sáo Roque
  2. Elevador de Santa Justa
  3. Estrela Basiliek
  4. Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara
  5. Ascensor da Gloriá

Bairro Alto is een wijk dat in de heuvels van Lissabon ligt. Het wordt ook wel de bovenstad genoemd en ligt boven de wijk Baixa.

Bairro Alto staat vooral bekend om de vele winkels, restaurants en kleine cafés. In deze wijk wordt veel Fado gespeeld. De cafés zijn niet heel groot maar de bevolking leeft hier voornamelijk buiten op straat. Veel jongeren verblijven met een vriendengroep buiten op straat om gezellig bijelkaar te zijn.

Daarnaast heeft deze wijk enkele bezienswaardigheden. De bekendste is toch wel de Santa-Justa lift.

Igreja de Sáo Roque

Is een romeins-katholieke kerk in Lissabon en is in de 16e eeuw gebouwd. Deze kerk is één van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1755 volledig heeft doorstaan. 

Elevador de Santa Justa

Santa -Justa lift (Elevador de Santa Justa) is een 45 meter hoge lift in de wijk Bairro Alto en verbind de Santa-Justa straat in het centrum met het hoger gelegen Carmoplein. Het is een verbinding tussen de wijken baixa en Bairro Alto.

Estrela Basiliek

De Estrela basiliek is in opdracht van Maria I van Portugal gebouwd in 1779. Het is een kleine basiliek die net buiten de wijk Barro Alto ligt en is een oud karmelietenklooster.

Estrela Basiliek Lissabon

Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara

Dit uitzichtpunt ligt in de wijk Bairro Alto en ligt recht tegenover Castelo de São Jorge. Vanaf hier is er een prachtig zicht op het kasteel. Verder is er bij dit punt een park met beelden van Griekse goden en een kleine bar zodat er een klein drankje gedaan kan worden. Er hangt een gezellige sfeer bij dit uitzichtpunt.

Miradouro de Sáo Pedro de Alcantara Lissabon

Ascensor da Gloriá

Een lift die sinds 1880 actief is in Lissabon. De lift bevindt zich net achter treinstation Rossio in één van de steegjes. Deze lift zorgt ervoor dat de mensen zich op een makkelijke manier kunnen verplaatsen van Baixa naar het hoger gelegen Bairro Alto.

Ascensor da Gloriá Lissabon