Torre de Belém Lissabon – Tickets & Tours

Torre de belém

Toren van Belem tickets en tours: bezoek de topattractie van Lissabon Portugal

Tips voor het bezoeken van Torre de Belém in Lissabon Portugal, een echte topattractie in Lissabon. Torre de Belém tickets, openingstijden en tours.

Op deze pagina vind je alle informatie over de topattractie Toren van Belem

  1. Informatie en tickets
  2. Torre de Belém
  3. Geschiedenis Torre de Belém
  4. Andere bezienswaardigheden in Belém
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en Torre de belem tickets

 

Openingstijden: Mei t/m September geopend van 10.00 uur tot 18.30 uur
Oktober t/m April geopend van 10.00 tot 17.30
Adres: Av. Brasília, 1400-038 Lisboa, Portugal
Torre de Belém tickets:

Torre de Belém bezoeken? En zeker weten dat je deze topattractie kunt bezoeken? Plan dan jouw bezoek vooraf met onderstaande tickets.

* Een bezoek brengen aan Torre de Belem is niet duur, het kost namelijk €7,50,- voor volwassen. (Reserveer nu online)

* Iedere eerste zondag van de maand is de entree gratis. (Het kan die dag dus drukker zijn, houdt daar rekening mee.)

 

 

Torre de belem tickets:

* Met een Lisboa card is de entree gratis, heb je vervoer naar Torre de belem want deze topattractie ligt net buiten het centrum, vermijd je de lange wachtrij en kun je ook nog Monsteiro dos Jeronimos gratis bezoeken.

Wanneer je deze top attracties en het vervoer apart boekt ben je duurder uit.

 

Torre de Belem

Lissabon kent vele bezienswaardigheden maar Mosteiro dos Jeronimós samen met Toren van Belem zijn toch echt wel de uitblinkers van de stad. Je kunt dan ook wel verwachten dat er bij beide attracties een flinke rij voor de deur zal staan. Zoals je al wel verwacht staat de toren in de wijk Belém. De Toren van Belem is wel 35 meter hoog en is gebouwd aan de rand van de rivier de Taag om de aanvallen in Lissabon te verdedigen.

De twee uitblinkers zijn ook in dezelfde periode gebouwd en in hetzelfde jaar ingeschreven op het UNESCO wereldlijst namelijk in 1983. Waarschijnlijk heb je de Torre de Belem al op een plaatje gezien maar het is een vierkante middeleeuwse toren. Door koning Ferdinand II is de toren in 1840 gerestaureerd.

Als je bovenop de toren staat heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Taag en kun je andere bezienswaardigheden spotten zoals de Ponte 25 de Abril en de Christus Koning. Er is ook een deel van Lissabon goed te zien.

Toren van belem

Geschiedenis Toren van Belem

 

Net als Portugal zelf kent Toren van Belem een rijke geschiedenis. Koning D. Manuel heeft de opdracht gegeven aan Francisco de Arruda in 1514 om de toren te bouwen. Het duurde wel zeven jaar voordat het in 1521 klaar was.

Aan de kust van Lissabon tegenover het strand Restelo ligt een klein eilandje waarop Toren van Belem is gebouwd. Maar door de aardbeving van 1755 ligt het eilandje anders, aangezien de oever is verschoven.

Vanwege de toren São Sebastião is het gebouw op deze specifieke plek gebouwd. Als er dan rivalen aankwamen varen konden de Portugezen zich gelijk verdedigen en het vuur openen van beide kanten. Dit was een slimme zet aangezien Portugal in 1580 werd aangevallen door de Spanjaarden onder leiding van Hertog van Alva. De Torre de Belém kent een Manuelstijl en daarmee de enige naast de Mosteiro dos Jerónimos. De andere gebouwen in Lissabon kennen een gotische stijl en die werden later nog een keer verbouwd.

Als je Toren van Belem bezichtigt kom je erachter dat het uit twee delen bestaat, namelijk het bastion, een onregelmatige zeshoek met schietgaten voor de kanonnen, en de toren. Aan de buitenkant heeft het bastion een Moorse stijl met waterspuwers die eraan toe zijn gevoegd.

Als je het van binnen bekijkt is er nog een wachttorentjes met prachtige koepels in de Moorse stijl. De toren daarentegen heeft de typische kenmerken van de Manuelstijl. Zoals de afbeeldingen van planten en vissen en de gevlochten touwen. Er zijn veel elementen verwerkt ter ere van de reis naar Indië zoals de Venetiaanse en Indische architectuur.

Je wilt Torre de belem bezoeken?

Mocht je deze bezienswaardigheid willen bezoeken dan is het verstandig om hiervoor de Lisboa card te kopen. Met de Lisboa card heb je vervoer en entree in een!

Zijn er nog andere bezienswaardigheden?

De wijk Belém is de bekendste wijk van Lissabon, dat komt omdat daar veel bezienswaardigheden staan, zo heb je het klooster Mosteiro dos jeronimos, Padrão dos Descobrimentos, Berardo museum, praca do Imperio, Jardim Botanico Tropical en het Palácio Nacional de Belém.

Ligging

torre de belem
Torre de belem bezoeken
torre de belem tickets