Oceanarió in Lissabon

oceanografico_lissabon

Vind jij de onderwaterwereld fasinerend? Breng dan een bezoek aan het Oceanarió in Lissabon. Plan jouw bezoek van tevoren en vermijd lange wachtrijen door een ticket te kopen.

Bezoek het Oceanarió in Lissabon

Informatie en tickets

 

Openingstijden: Geopend van 10:00-19:00 uur in de zomerperiode. In de winterperiode van 10:00-18:00 uur
Adres: Esplanada Dom Carlos I s/nº, 1990-005 Lisboa, Portugal
Tickets: Een bezoek brengen aan het oceanario kost €19,-. In het hoogseizoen is het noodzakelijk om enkele dagen van tevoren jouw tickets te reserveren. (Reserveer online)

 

Het Oceanarió bezoeken in Lissabon

Oceanarió 

Wil je een bezoek brengen aan het oceanario de Lisboa? Dat kan natuurlijk. Het Oceanarió ligt iets buiten Lissabon omdat het namelijk direct aan rivier de Taag ligt. Je kan het beste de bus pakken vanaf praco de comercio. Lijn 728 rijdt direct naar Oceanarió, dan hoef je namelijk niet over te stappen. Het zijn ongeveer 20 stops voordat je bij het oceanario bent en vanaf de bushalte is het ongeveer 500 meter lopen maar dat wordt duidelijk aangegeven. 

Het oceanario is erg groot en bestaat eigenlijk uit een aquarium met verschillende soorten vissen. De rondleiding door het aquarium begint met een presentatie op grote schermen over de oceaan en dan met name over de vervuiling ervan.

Daarna ga je het aquarium daadwerkelijk bezoeken. Het aquarium zelf bevindt zich in het midden van het gebouw met allerlei vissen, kleine haaien, roggen en nog veel andere zeedieren. Verder loop je als het ware om het aquarium heen met daarbij nog andere diersoorten zoals zeeotters, piguins, zeepaardjes, kleurrijke vissen en nog veel meer. Ook wordt er informatie gegeven over hoe wij zuiniger om kunnen gaan met de zee zoals recycling, besparing op water, etc.

Mocht je dolfijnen willen zien dan kom je een beetje bedrogen uit want dat hebben ze hier niet. Het is echt een aquarium met verschillende soorten vissen en geen dolfinarium met allerlei shows.

Wel een tip: Ga optijd in de ochtend, zelf was ik er om 10.00 uur en toen was het nog niet heel druk. Ik kan mij voorstellen dat hoe later je gaat hoe drukker het wordt.

Voor een bezoek aan het Oceanarió kunt u een ticket kopen via deze link.

Ligging Oceanarió Lissabon

zeeotter_oceanario