11. Het Carmoklooster Lissabon

11. Het Carmo-

klooster Lissabon

Bezienswaardigheid het Carmoklooster Lissabon

Als je Lissabon gaat bezoeken moet je zeker een kijkje nemen bij het Carmoklooster. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagd bezoekje aan het klooster.

Het Carmoklooster in Lissabon ervaren?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheid Convento do Carmo.

  1. Informatie en tickets
  2. Ligging in Lissabon
  3. Het Carmoklooster
  4. Geschiedenis het carmoklooster
  5. Andere bezienswaardigheden in Chiado

Informatie en tickets

Openingstijden: Oktober t/m Mei geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur
Juni t/m September geopend van 10.00 tot 19.00 uur 
Adres: Largo do Carmo, 1200-092 Lisboa, Portugal
Tickets: Een bezoek brengen aan het Carmoklooster kost €4,- voor volwassen en de ticket kan gekocht worden bij het Carmoklooster zelf.
Officiële website:

https://www.museuarqueologicodocarmo.pt/

Ligging het Carmoklooster

Het Carmoklooster in Lissabon

Als je Lissabon gaat bezoeken is het Carmoklooster echt een must om te gaan bezichtigen, aangezien het in de top 20 staat van bezienswaardigheden in Lissabon. Het Carmoklooster is een historisch gebouw en daarmee een echte authentieke bezienswaardigheid. Het klooster ligt tussen de wijken Chiado en Bairro Alto. De aardbeving van 1755 in Portugal heeft veel gebouwen aangetast, waaronder ook dit klooster.

Voordat dit was gebeurd was het klooster een gotisch kerk. Het dak is toen door de aardbeving vernield. Verder zie je de beschadigingen van de aardbeving ook goed in de binnenplaats van het klooster. Maar daardoor ziet het er wel echt authentiek uit.

Als je doorloopt vanaf de binnenplaats kom je bij een prachtig uitzichtpunt waar je goed de wijk Baixa en het Rossio plein kunt zien. Je kunt met de Santa-Justa lift, ook een bezienswaardigheid die je moet zien, vanaf het carmoplein naar de wijk Baixa. Die ligt lager.

Het carmoklooster Lissabon bezienswaardigheid
Lissabon het Carmoklooster bezienswaardigheid

De geschiedenis van het Carmoklooster

Bij een authentiek klooster hoort natuurlijk een rijke geschiedenis.

Het Carmoklooster in Lissabon is gesticht door de Portugese ridder Nuno Alvares Pereira in 1389. Hij was degene die het leger leidde om de slag bij Aljubarrota. Het bouwen van het klooster duurde wel dertig jaar.

De Karmelieten waren de eerste bewoners van het klooster. De bouw was toen natuurlijk nog niet afgerond maar ze konden al wel intrekken. Tijdens de aardbeving van 1755 is er dus een heel deel naar beneden gevallen van het klooster. Alles werd wel teruggeplaatst omdat het een militair kwartier moest worden tijdens de Anjerrevolutie.

Op de vloer van het klooster vind je een Latijns kruis en de stijl van de architectuur is gotisch. Het dak is echter nooit meer herbouwd van het klooster en nu is het een historisch monument. Bij de arcadeboog vind je nog was geprofileerde versiering en de zuil is versierd met antropomorfische-en plant motieven.

Andere bezienswaardigheden in Chiado

  • Praça luís de camões
  • Escultura de Fernando Pessoa
Bezienswaardigheid het carmoklooster
hetcarmoklooster
carmoklooster_lissabon