Chiado Lissabon

Carmoklooster_lissabon

De wijk Chiado is een super populaire wijk in Lissabon vanwege de bekende bezienswaardigheden. Waarschijnlijk ga je wel naar deze wijk tijdens je trip en daarom is wat extra informatie altijd handig. Hier vind je alle informatie over de wijk Chiado.

Een bezoek brengen aan Chiado?

Op deze pagina vindt je alle informatie over de bezienswaardigheden in de wijk Chiado in Lissabon

  1. Het Carmoklooster
  2. Escultura de Fernando Pessoa
  3. Praça luís de camões

De wijk Chiado

Deze wijk in Lissabon is een erg bekende wijk en ligt boven de wijk Baixa. De musea, theater, winkels en natuurlijk de bezienswaardigheden maken deze wijk zo populair.

De toeristen kunnen gemakkelijk alle bezienswaardigheden afgaan ter voet en de echte Portugese sfeer in zich opnemen.

Het Carmoklooster

Op de grens van de wijken Bairro Alto en Chiado ligt dit historische gebouw. Het Carmoklooster (convento do carmo) was voordat de aardbeving van 1755 het zo beschadigde een gotische kerk.

Escultura de Fernando Pessoa

De dichter Fernando Pessoa heeft zijn eigen bronzen beeld gekregen in Rua Garrett. Het is dan ook een plek voor schrijvers en dichters om inspiratie op te doen. Het bijzondere aan de plek van het beeld is dat het dichtbij een restaurant staat waardoor het lijkt alsof je bij de dichter aan tafel zit.

 

Praça luís de camões

Praça luís de camões ligt bij het plein Largo das duas Igrejas en er staan bomen en wat bankjes. Je vindt er ook een monument op het plein. Dat is ter ere geplaatst van luís de Camões.  

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

pracaluiscamoes