Musea in Lissabon

Musea in

Lissabon

Lissabon activiteiten

Wat kun je naast het bezoeken van de bezienswaardigheden in Lissabon nog meer doen? Welke activiteiten zijn er? En voor welke activiteiten heb je een ticket nodig? 

Welke musea zijn er in Lissabon?

 

In Lissabon zijn er veel verschillende musea te bezoeken. Onderstaand een overzicht van enkele musea in Lissabon.

  1. Calouste Gulbenkain museum
  2. Museu nacional do azulejo
  3. Museu nacional de arte antiga
  4. Palácio Nacional da Ajuda

Let op dat op maandag alle nationale musea zijn gesloten in Lissabon en dat je met de Lisboa card gratis entree hebt tot alle musea in Lissabon! Dan heb je een ticket met het vervoer naar de musea en entree in één!

Calouste Gulbenkain museum

Heb jij zin om een museumpje te pakken tijdens jouw trip in Lissabon? Dan is Calouste Gulbenkain museum een echte must.

Hier worden verschillende kunstwerken tentoongesteld. Je kunt er verschillende collecties vinden zoals Grieks-Romeinse, islamitische, Chinese, Japanse, Egyptische, Perzische en Europese kunstwerken.

Adres: Av. de Berna 45A, 1067-001 Lisboa, Portugal

Museu nacional do Azulejo

Dit musea laat de geschiedenis van Portugal zien op tegeltjes. De mozaik op tegels is iets waar Portugal om bekend staat en wat je ook terug ziet in de stad Lissabon zelf, zoals op de straten, de huizen en ook allemaal in verschillende kleuren en patronen.

Het museum bestaat uit verschillende kamers verspreid over 2 verdiepingen met daarin de geschiedenis vanaf 16e eeuw tot en met nu. Je ziet de verschillende patronen voorbij komen, met als hoogtepunt op de 2e verdieping een panoramic view van Lissabon gemaakt op witte tegels met een blauwe bedrukking.

Mocht je een Lisboa card hebben dan is de entrée gratis en anders betaal je een toegangsprijs van nog geen 10 euro. Je bent alles bij elkaar ongeveer 1,5 uur in het museum.

Om bij het museum te komen kun je vanaf Rossio bus 794 of 759 nemen. Dan stopt de bus recht voor de deur.

Azuljo_lissabon

Museu nacional de arte antiga

Het nationaal museum voor de oude kunst ligt tussen de wijken Cais do Sodré en Belém. Het museum is destijds in 1884 geopend door koning Dom Luiz I.

Er hangen verschillende kunstwerken uit heel europa. Wanneer je van het Louvre en van kunst houd is dit een museum die je niet mag missen. Het heeft een aantal verdiepingen met schilderijen en beelden uit heel Europa.

Je zal vooral veel kunst uit Duitsland, Frankrijk en Engeland tegenkomen, de wat grotere landen maar Nederland heeft ook een kleine ruimte met iets minder dan 10 kunstwerken.

Je kan je prima 2 uur vermaken in het museum en mocht je in het bezit zijn van een Lisboa card dan is de entrée gratis.

museumdeantigaarte

Palácio nacional da Ajuda

Dit is een nationaal monument gebouwd in neoklassieke stijl. Start van de bouw was in 1795 maar omdat er door verschillende redenen niet doorgewerkt kon worden is het paleis uiteindelijk onthuld in 1861 maarliefst 66 jaar later. In 1910 werd het paleis gesloten vanwege proclamatie van het Portugese Republiek om vervolgens in 1968 geopend te worden voor het publiek als museum.

In het paleis vind je allerlei kamers dat in detail is gebouwd, mijn favoriet is de kamer waar alle banketten werden gehouden, daar komt alle pracht, praal en luxe tevoorschijn. Het is misschien een van de mindere bekende bezienswaardigheden in Lissabon maar zeker de moeite waard. Mocht je een Lisboa card hebben dan is de entree gratis.

Om bij het paleis te komen neem je bus 760, die stopt precies bij dit paleis. Je kan hem op verschillende plekken nemen in Lissabon; Praça figueira en Praça do Comércio.

paleisajundo_lissabon