Vliegveld vervoer Lissabon

Lissabon vliegveld

Als je aankomt in Lissabon wil je natuurlijk zo snel mogelijk bij je hotel komen. Maar hoe kom je vanaf Lissabon airport nu bij je hotel?

Hoe kom je van en naar het vliegveld in Lissabon?

Over het openbaar vervoer in Lissabon hoef jij je niet druk te maken. Het is namelijk erg goed geregeld. Vanaf het vliegveld zijn er dan ook meerdere manieren om in het centrum van Lissabon te komen.

De metro in Lissabon

De rode metrolijn, genaamd Linha Vermelha, rijdt vanaf de luchthaven naar het centrum van Lissabon. Je hoeft gelukkig niet lang te wachten als je de trein net mist want iedere 10 minuten vertrekt er een en dan ben je ongeveer binnen 30 minuten in het centrum. Op het station staat een ticketautomaat waar je een kaartje kunt kopen voor twee euro.

Maar met je Lisboa card kun je gratis van het vliegveld naar het centrum van Lissabon en hoef jij je dus niet druk te maken hoe je vanaf de luchthaven in het centrum van Lissabon komt.

Lisboa Card

Met de Lisboa Card kun je gratis en onbeperkt reizen met de tram, metro en bus door Lissabon.

24 uur 48 uur 72 uur
Volwassenen €27,- €44,- €54,-
Kinderen €18,- €24,50 €30,50

Lisboa Card

Met de Lisboa Card kun je gratis en onbeperkt reizen met de tram, metro en bus door Lissabon.

Volwassen Kinderen
24 uur €27,- €18,-
48 uur €44,- €24,50
72 uur €54,- €30,50

De Bus in Lissabon

Naast de metro heb je ook nog de bus waarmee je naar het centrum kunt reizen. Dit is echter wel alleen mogelijk als je niet veel bagage bij je hebt. Ook voor enkeltje met de bus is een kaartje twee euro en de volgende lijnbussen rijden: 744, 783, 705, 722 en 208.

Wanneer je nog meer bagage bij je hebt kun je met twee buslijnen van de Aerobus. Lijn 1 gaat dan richting het centrum en lijn 2 gaat naar het noorden van Lissabon, oftewel Sete Rios Coach Terminal. Cais do Sodré is het eindpunt van lijn 1 en ligt vlakbij het centrum.
Ook op deze buslijn hoef je niet lang te wachten want iedere 20-25 minuten er een tussen 7:30 uur en 23:00 uur.
Dit geld ook voor buslijn 2 maar die rijdt tussen 07:40 uur en 22:45 uur.
Voor deze bus kost een ticket vier euro en voor kinderen tot en met 10 jaar betaal je de helft.

Taxi in Lissabon

Je kunt natuurlijk ook vanaf het vliegveld de taxi nemen maar hier betaal je dan wel wat meer voor. Een taxiritje naar het centrum is namelijk €15,- exclusief €1,60 per bagage item.

Uber in Lissabon

Dan is er nog de Uber die je vanaf de luchthaven kunt nemen naar het centrum. Als je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd kun je zo een Uber bestellen. Meestal kost een enkele rit dan tien euro.