Castelo de São Jorge Lissabon

Castelo de

São Jorge Lissabon

castelo_de_sao_jorge_bezienswaardigheid

Verblijf jij in de wijk Alfama in Lissabon en wil je graag topattractie Castelo de São Jorge bezoeken? Dan is het hoog tijd dat je wat meer informatie krijgt over het kasteel van Lissabon. 

Castelo de São Jorge bezoeken in Lissabon?

Op deze pagina vindt je alle informatie over de topattractie Castelo de São Jorge

  1. Informatie en tickets
  2. Castelo de São Jorge
  3. Geschiedenis Castelo de São Jorge
  4. Andere bezienswaardigheden in Alfama
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

 

Openingstijden: Maart t/m Oktober geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur
November t/m Februari geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur
Adres: R. de Santa Cruz do Castelo, 1100-129 Lisboa, Portugal
Tickets:

Een bezoek brengen aan Castelo de São Jorge? En de wachtrijen vermijden? Plan jouw bezoek vooraf voor deze topattractie en koop jouw tickets. (Reserveer online)

* Een bezoek brengen aan Castelo de São Jorge kost €8,50 voor een volwassen maar met de Lisboa card krijg je korting bij deze topattractie en kun je gratis met tramlijn 28 naar boven rijden, want Castelo de São Jorge ligt boven op een heuvel.

 

 

Tickets:

* Mocht je een tour willen doen met een gids dan is dit mogelijk via onderstaande link.

 

Castelo de São Jorge in Lissabon

Kasteel van Sint Joris, oftewel Castelo de São Jorge, staat in de wijk Alfama en daarmee ook op een van de zeven heuvels in Lissabon.

Voor een prachtig uitzicht op de stad en de rivier de Taag ben je bij deze bezienswaardigheid aan het juiste adres en daarom is hij ook zo populair. Zo kun je bezienswaardigheid Ponte 25 de Abril ver in de verte zien liggen.

Bij binnenkomst zie je een brozen beeld van Dom Afonso Henriques die op het plein genaamd Praça D’Armas staat. Verder zijn er nog andere kanonnen te bewonderen.

Sommige delen van de torens en de stadsmuur zijn nog heel en het is erg mooi dat je om het gehele kasteel kunt lopen. Lissabon is daardoor van verschillende kanten te bewonderen.

Een leuke feit over castelo de são Jorge is dat het kasteel niet helemaal in tact is gebleven en er dus delen zijn nagebouwd. Dit is ook zichtbaar aan de buitenkant van het kasteel want je kan wat verschil zien aan de muren. Dit heeft er alles mee te maken dat het kasteel de aardbeving in 1755 niet helemaal heeft overleefd.

castelo
castelo_bezienswaardigheid_lissabon

Geschiedenis Castelo de São Jorge

Natuurlijk kent zo’n groot kasteel ook een rijke geschiedenis. Uit archeologisch onderzoek kunnen we opmaken dat het kasteel als vanaf de 6e eeuw voor Christus bewoond is door mensen.

Het kasteel was toen in bezit van de moslims maar later werd het veroverd door koning Alfonso Henriques in 1147. Tijdens deze verovering van Castelo de São Jorge had een ridder een erg belangrijke rol gespeeld genaamd Martim Moniz, Hij kreeg daarom ook een standbeeld én een plein dat naar hem vernoemd werd.

Het kasteel werd uiteindelijk het koninklijke paleis aangezien in 1255 Lissabon de hoofdstad werd van Portugal. Jaren later werd het koninklijke paleis grondig gerenoveerd.

Nog een paar jaar later liet koning Ferdinand I de stadsmuur bouwen in 1373. Dit duurde nog wel even want de stadsmuur had een lengte van 5400 meter en 77 torens.
Maar de verbouwing kwam ten goede want in de oorlog van 1373 en in 1383 konden ze zo het Castiliaanse leger verslaan.

De naam van het kasteel werd in de 14e eeuw vastgelegd ter ere van koning Johan en dat was natuurlijk de naam Sint-Joris. In de 16e eeuw veranderde de status van het kasteel aangezien koning Manuel I een ander paleis liet bouwen, namelijk Ribeira Paleis, aan de Taag en dat benoemde tot koninklijke vertrek. Maar het nieuwe kasteel was erg beschadigd geraakt na een aardbeving in 1531 dus Sint-Joris zou weer het vertrek worden.

Helaas werd Portugal van 1580-1640 veroverd door Spanje en daardoor werd het kasteel een gevangenis en legerkazerne. Kasteel Sint-Joris moest uiteindelijk nog een metamorfose ondergaan totdat het uitziet als de dag van vandaag want door de heftige aardbeving in 1755 was het kasteel ook erg beschadigd en daarom is het gerenoveerd in 1840.

Je wilt Castelo de São Jorge bezoeken?

Mocht je Castelo de São Jorge willen bezoeken dan is het verstandig om hiervoor de Lisboa card te kopen. Met de Lisboa card heb je vervoer en korting op je entree in een!

Zijn er andere bezienswaardigheden in de buurt van Castelo de São Jorge?

Het Joris kasteel ligt in de wijk Alfama en is onderdeel van het oude centrum van deze stad. Naast het kasteel heb je daar ontelbare uitzichtpunten, de bekendste zijn: Miradouro de Santa Luiza en miradouro das Portas do Sol. Verder vind je daar de enige Kathedraal van Lissabon, Museo do Fado, Kerk van Santa Engrácia ,Kerk van Santo António en Sáo Vicente de Fora.

Ligging Castelo de São Jorge

castelo_lissabon
castelo_sao_jorge_lissabon
uitzicht_castelo_sao_jorge