Alfama Lissabon

Alfama_lissabon

Alfama, één van de bekendste wijken van Lissabon. In deze wijk staan veel bezienswaardigheden en is daarom een populaire wijk

Een bezoek brengen aan Alfama?

Aan de authentieke huizen en de bijbehorende straten kun je al zien dat Alfama toch wel echt de oudste wijk is van Lissabon. Met zijn ambachtelijke cafés en winkels is Alfama een super gezellige wijk.

Maar je komt natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid, ook de bezienswaardigheden van Alfama moeten worden bezocht. Dan kun je met tramlijn 28 gaan die je zo langs alle parels van Alfama brengt. Mocht je niet met tram willen, is alles ook goed lopend te doen.

Waarschijnlijk ken je Alfama het meest door het Kathedraal van Lissabon, de kerk van Santa Engrácia en het Castelo de São Jorge.

Miradouro de Santa Luiza 

Voor een mooi uitzichtpunt over deze bijzondere oude wijk van Lissabon moet je bij Miradouro de Santa Luiza wezen.

Als je van plan bent lopend naar Castelo de São Jorge te gaan kom je het uitzichtpunt geheid tegen. Je loopt er langs en ziet dan alle andere toeristen al genieten van het uitzicht: het is niet te missen.

Het heeft verder een kleine tuin met een waterfontein, wanneer er niet veel toeristen zijn is het een mooie plek voor foto’s.

miradouro_santa_luiza_baixa

Museo do Fado 

Fado muziek, je moet het hebben gehoord tijdens je trip naar Lissabon, aangezien het een van de bekendste muziek vormen is in Portugal. Sterker nog bezoek het museum over de geschiedenis van de Fado. Dan leer je super goed de Portugese cultuur kennen.

Castelo de São Jorge 

Op een van die zeven heuvel in Lissabon is dit kasteel gelegen. Kasteel van Sint Joris, oftewel Castelo de São Jorge biedt een super mooi uitzicht op de rivier de Taag én het centrum van Lissabon. Je kunt nog de restanten zien van het koninklijke paleis en dat maakt deze plek er historisch.

Kathedraal van Lissabon 

Het is waarschijnlijk een van de bekendste bezienswaardigheden in Lissabon, Kathedraal van Lissabon, oftewel Sé de Lisboa.

Het is het oudste en meest religieuze gebouw én de enige kathedraal in Lissabon. Dat maakt het toch wel extra bijzonder. Deze bezienswaardigheid ligt handig genoeg ook op de route naar Castelo de São Jorge. Als je naar de kathedraal gaat moet je ook het 16e -eeuwse klooster bekijken.

Kerk van Santa Engrácia 

Op dit moment is kerk van Santa Engrácia het nationaal Pantheon van Lissabon en daarmee is het, samen met Sáo Vicente da Fora een van de belangrijkste gebouwen. Het was eigenlijk gebouwd als monument in de 17e eeuw.

Sáo Vicente de Fora 

Over belangrijke gebouwen gesproken, Sáo Vicente da Fora is daar dan ook een van. Het is een onderdeel van een 17e-eeuwse klooster. Een ding is zeker: het is zeker een bezoekje waard. Dit gebouw bestaat ook uit meerdere kamers met de geschiedenis van het gebouw verteld door middel van archeologisch onderzoek. Maar het hoogtepunt van dit gebouw is het uitzicht over het nationaal pantheon en de wijk Alfama.

bezienswaardigheid Sáo Vicente da Fora Lissabon

Kerk van San Antonius 

Ook deze kerk hoort bij de nationale monumenten van Lissabon, samen met Sáo Vicente da Fora en de kerk van Santa Engrácia. In 1707 is de kerk van San Antonius gebouwd ter gedachtenis aan Sint Antonius en daarom staat hij op zijn geboorteplek. Je vindt in deze kerk een van de mooiste barokke motieven.

Miradouro das Portas do Sol 

Tussen de kerk van Santa Engrácia en Castelo de São Jorge in ligt Miradouro das Portas do Sol. Zoals je nu wel door hebt kent Lissabon veel uitzichtpunten maar ook deze mag je zeker niet missen. Het biedt namelijk een mooi uitzicht over de wijk Alfama.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

portes_de_sol