Alfama Lissabon

De wijk Alfama bezoeken? Welke bezienswaardigheden zijn hier? En welke bezienswaardigheden moet je zeker niet vergeten?

Een bezoek brengen aan Alfama?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheden in de wijk Alfama in Lissabon

 1. Miradouro de Santa Luiza
 2. Museo de Fado
 3. Castelo de São Jorge
 4. Sé de Lisboa
 5. Igreja de Santa Engrácia
 6. Sáo Vicente da Fora
 7. Igreja de Santo António
 8. Praça Martim Moniz
 9. Miradouro de Graca
 10. Miradouro de Nossa Senhora do Monte
 11. Miradouro das Portas do Sol

Alfama is de oudste wijk van Lissabon. In deze wijk liggen de authentieke huizen met de bijpassende straten. Er zijn vele vergezichten over de stad en er zijn veel ambachtelijke winkels en cafés. Tramlijn 28 rijdt door deze oude wijk naar enkele bezienswaardigheden. Omdat het best heuvelig is nemen veel toeristen deze tram, al is het te voet ook goed om te doen als u goed ter been bent.

De bekendste bezienswaardigheden zijn; Castelo de São Jorge, Kathedraal van Lissabon en kerk van Santa Engrácia.

Miradouro de Santa Luiza

Naast de kerk Santa Luiza is er een prachtig vergezicht over de oudste wijk van Lissabon; Alfama. Dit uitzichtpunt heet Miradouro de Santa Luiza.

Het ligt op de route wanneer toeristen te voet naar Castelo de São Jorge gaan. Het is niet mogelijk om er voorbij te lopen want er staan veel toeristen te genieten van dit prachtige uitzicht. Ook zijn er verschillende bars zodat mensen onder het genot van een drankje kunnen genieten.

Museo do Fado

Een museum over de geschiedenis van de Fado. Een van de bekendste muziek soorten in Lissabon een must-do om de cultuur van Portugal te leren kennen tijdens jouw stedentrip.

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge (Kasteel van Sint Joris) ligt op één van de zeven heuvelen in Lissabon. Castelo de São Jorge heeft een mooi uitzicht over het oude centrum van Lissabon en rivier de Taag. Ook is hier een stuk geschiedenis van Lissabon nog goed zichtbaar, zoals de restanten van het koninklijk paleis.

Sé de Lisboa

Kathedraal van Lissabon (Sé de Lisboa) is de enige kathedraal in Lissabon. Het is de oudste en meest religieuze gebouw van Lissabon.  Deze topattractie ligt op de route naar Castelo de São Jorge. Achter de kathedraal ligt nog een 16 eeuws klooster dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Igreja de Santa Engrácia

Samen met Sáo Vicente da Fora is dkerk van Santa Engrácia (Igreja de Santa Engrácia) één van de belangrijkste gebouwen in Portugal. Momenteel is dit het nationaal Pantheon van Lissabon maar daarvoor was het een monument dat gebouwd is in de 17e eeuw.

Sáo Vicente da Fora

De kerk van Sáo Vicente da Fora is een onderdeel van een kloostercomplex uit de 17e eeuw. Het is één van de belangrijkste gebouwen in Portugal. En is zeker een bezoek waard.

bezienswaardigheid Sáo Vicente da Fora Lissabon

Igreja de Santo António

Igreja de Santo António (kerk van San Antonius) is gebouwd in 1707 en is netzoals de kerk van Santa Engrácia en Sáo Vicente da Fora een nationaal monument in Lissabon.

Het is ter gedachtenis aan Sint Antonius gebouwd en staat op de plek waar hij is geboren. De kerk heeft een aantal barokke motieven en zijn uit hout gesneden. Het is één van de mooiste motieven uit Portugal.

Praça Martim Moniz

In Lissabon zijn er vele pleinen, Praça Martin Moniz is er daar één van en is vernoemt naar Martin Moniz. Hij was een ridder en had een belangrijke rol in het veroveren van Castelo de São Jorge.

Dit plein ligt tussen de heuvels en in het centrum van Lissabon.

 

Miradouro da grace Lissabon

Miradouro de Graca

Ook wel bekend als Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen, zij is een dichtster. Bij dit uitzichtpunt staat dan ook een bronzen standbeeld van haar.

Verder is hier een prachtig uitzicht over Castelo de São Jorge en Ponte 25 de Abril. 

Dit uitzichtpunt ligt wat lager, maar voor een nog mooier uitzicht is er Miradouro de Nossa Senhora do monte.

Miradouro de Nossa Senhora do Monte

Dit uitzichtpunt ligt net iets hoger dan Miradouro de Graca en is het hoogste punt in Lissabon! Het geeft een prachtig uitzicht over de stad met zijn bezienswaardigheden.

Ook is er een kleine kapel en is er een steegje dat vol staat met mooie graffiti. 

Miradouro das Portas do Sol

Dit uitzichtpunt ligt tussen de bezienswaardigheden Castelo de São Jorge en de kerk van Santa Engrácia in. Het geeft een prachtig uitzicht over Alfama. Ook dit is één van de uitzichtpunten die niet overgeslagen kan worden. Onderstaand een impressie van dit uitzichtpunt.