Stranden in Lissabon

Wil jij in Lissabon ook naar het strand, dan kan dat!

Lissabon zelf ligt niet direct aan het strand maar je hoeft niet heel ver te gaan om lekker aan het strand te kunnen liggen. Zo heb je in de buurt van Lissabon een aantal badplaatsen; Cascais, Costa da Caparica en Estoril.

Costa da Caparica is de badplaats dat het dichts bij de stad Lissabon ligt. Het ligt eigenlijk aan de andere kant van rivier de Taag. Het strand is 30 km lang en vooral populair bij de lokale bevolking. Een mooie plek dus om even tot rust te komen mocht je even de stad Lissabon willen ontsnappen. Dit strand wordt ook wel de zomer-mecca van Lissabon genoemd!

Maar hoe kom je nu in Costa da Caparica?

Je komt daar via met bus 753 richting Centro Sul of je neemt de veerboot in Lissabon bij station do Sodre. De boot meert aan bij Cacilhas en vanaf hier rijden bussen 135 en 120 naar het strand Costa da caparica. Vanaf het busstation moet je nog wel even 500 meter lopen voordat je bij het strand bent.

Om naar de stranden van Cascais en Estoril te gaan moet je wel de trein nemen. Vanaf het treinstation heb je een directe verbinding met deze stranden.

Beide stranden liggen bij de uitmonding van rivier de Taag en dus is het water erg rustig wat heel fijn is om een dagje rustig op een bedje te liggen met een parasol. Het strand van Cascais ligt direct aan de stad dus mocht je met de trein gaan dan is het vanaf het treinstation niet ver meer lopen.

Ben je op zoek naar wat ruiger water? Ga dan naar Praia do Guincho alleen ligt dit strand wel op +/- 30 minuten rijden met de auto van Lissabon.

Wanneer je voor een dag een auto huurt kun je een leuke dagtrip maken door verschillende stranden te bezoeken. Enkele mooie plekken waar je zou kunnen stoppen is Praia de Caxias, Praia de Paco de Arcos, Praia de Santo Amaro, Praia de torre, Praia de Carcavelos. Praia de Carcavelos is toch wel een van de bekendere stranden, het is dan ook vaak zo dat het in de weekenden erg druk is dus wees er op tijd bij!

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

strand_cascais