Eten en Drinken Lissabon

Time out market Lisbon

Bij elke stedentrip hoort gewoon lokaal eten en andere lekkernijen. Net zoals elke land, heeft Portugal ook zijn bekende gerechten die je moet hebben geproefd als je het land bezoekt. Maar wat zijn deze lekkernijen dan?

Wil jij typisch portugees eten?

Eten en Drinken in Lissabon

Om heerlijke gerechten en drankjes te nuttigen ben je in Lissabon aan het juiste adres.

Mercado da Ribeira Time is een foodmarkt in de buurt van Bairro Alto waar je super veel cafés en restaurants kunt vinden. Wil je zeker weten dat je bij een goed restaurant terecht komt? Neem dan een kijkje op Tripadviser. Op die site kun je alle aangeraden restaurants vinden en de recensies daarvan.

Vind je het leuk om kennis te maken met de portugese keuken? Ga dan op een foodtour met een local!

Enkele restaurants waar ik zelf heb gegeten en die echt aan te raden zijn: Chiado Terrasse, LUSO centraal en waar je goed kunt ontbijten: A padaria portugusea en Pastelaria lorena(meer buiten het centrum)

Voor dat echte authentieke Portugese eten moet je bij de restaurants van Tasca en Portugália wezen. In het restaurant Tasca kun je twee typische Portugese dingen met elkaar combineren, namelijk het eten en Fado muziek. In het restaurant Portugália kun je de echte Portugese snacks verkrijgen. Pastéis de Belém is zo’n bekende zoetige snack.

pasteis de belém in Lissabon

De zoetigheid Pastéis de Belém

Deze zoetigheid verdient wat extra uitleg want als je naar Portugal gaat ga je ze in elke bakkerij en café tegenkomen.

Het leuke aan deze snack is dat je voor de enige echte bij Fábrica dos Pastéis de Belém in Lissabon moet wezen. Het is namelijk zo dat het originele recept topgeheim is.

Dus als je toevallig in de buurt bent bij Mosteiro dos Jerónimos en richting de bus stop Belém gaat kun je even een hapje nemen van deze lekkernij. Er staat echter wel altijd een enorme toeristische rij voor de deur.

Het adres van de bakkerij is R. de Belém 84 92, 1300-085 Lisboa.

De foodmarkt Mercado da ribeira Time out

In 1892 is deze markthal opgericht in Lissabon en is zeker het bezichtigen waard. Je vindt hier super veel vers voedsel die de lokale mensen aanbieden. Oorspronkelijk was dit gewoon een typische markt voor het verkopen van vers eten maar tegenwoordig kun je hier ook gerechten eten in een foodcourt. Zo vind je hier ook de Pastéis de Belém. Maar ook andere lekkernijen zoals chorizo kom je hier tegen en andere internationale producten zoals vis, sushi, chocolade, vlees en ijs.

Vegan eten

Ben jij nu op zoek naar vegan eten in Lissabon? Bekijk dan deze blog over vegan eten in Portugal.

mercadodaribeira_lissabon