Eten & Drinken

Een stedentrip naar Lissabon? Waar kun je dan het beste eten en waar staat Portugal om bekend? Op deze pagina kun je al deze informatie vinden.

Wil jij typisch portugees eten?

In Lissabon kan er erg goed gegeten en gedronken worden. Zo is er een foodmarkt genaamd; Mercado da Ribeira Time en zijn er veel restaurants en café’s in de buurt van Bairro Alto. Voor de lekkerste restaurants kun je het beste naar de site van Tripadviser gaan. Maar ben je op zoek naar echt Portugees eten dan zijn de restaurants van Tasca en Portugália geschikt.

Portugália is een restaurant waar vooral verschillende Portugese snacks worden verkocht en in de restaurants van Tasca wordt er naast het Portugese eten ook Fado muziek gespeeld.

Portugal staat bekend om de zoetigheid; Pastéis de Belém.

pasteis de belém in Lissabon

Pastéis de Belém

Dit is de zoetigheid van Portugal en is in vele bakkerijen en cafés te koop. Wel is het zo dat de enige echte pasteis alleen te koop is bij Fábrica dos Pastéis de Belém in Lissabon.

Het recept van deze zoetigheid is namelijk geheim. Deze bakkerij bevindt zich dichtbij Mosteiro dos Jerónimos.

Het ligt op de weg vanaf Mosteiro dos Jerónimos richting de bus stop Belém en is niet te missen dankzij de lange toeristische rij. 

Adres: R. de Belém 84 92, 1300-085 Lisboa.

Mercado da ribeira Time out

Dit is de markthal van Lissabon en is in 1892 opgericht. Hier wordt veel vers voedsel verkocht aan de locale mensen en is één van de populaire plekken geworden in Lissabon.

Voorheen was het alleen een plek voor het verkopen van vers eten maar tegenwoordig is er ook een foodcourt waar mensen verschillende gerechten kunnen eten. Zo zijn er de lokale producten zoals; chorizo en pasteis de Belém. Maar ook de meer internationale producten zoals ham, vis, vlees, sushi, chocolade en ijs.

Foodhal Lissabon