Parque Eduardo VII Lissabon

Parque Eduardo

VII Lissabon

Bezienswaardigheid Parque Eduardo VII Lissabon

Als je Lissabon gaat bezoeken wil je hoogstwaarschijnlijk alle prachtige bezienswaardigheden hebben gezien. Dan moet je sowieso naar Parque Eduardo VII bezichtigen. Om jouw tripje naar deze bezienswaardigheid goed voor te bereiden vind je hier alle informatie die je nodig hebt.

De rustplek Parque Eduardo VII in Lissabon

Op deze pagina vind je alle informatie over Parque Eduardo VII

  1. Informatie en tickets
  2. Parque Eduardo VII
  3. Geschiedenis Parque Eduardo VII
  4. Andere bezienswaardigheden in Marques de Pombal
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

 

Openingstijden: De gehele dag
Adres: Parque Eduardo VII, 1070-051 Lisboa, Portugal
Tickets: Een bezoek brengen aan Parque Eduardo VII is gratis maar ligt wel iets buiten het centrum en dus kun je het beste de metro nemen. Met de Lisboa card is al het openbaar vervoer in Lissabon gratis.

Het Parque Eduardo VII in Lissabon

Je kunt dit park vinden in de wijk Marques de pombal. Parque Eduardo VII ligt op een heuvel en daardoor heb je prachtig uitzicht over de rivier de Taag, het centrum van Lissabon maar ook heb je uitzicht over het gehele park. Vooral met mooi weer kun je erg goed zicht.

Er zijn drie serres in het park, namelijk Estufa Fria, Estufa Quente en Estufa Doce. In die serres vind je verschillende dingen.

In Estufa Doce is klein en bevat veel planten die het hele jaar het goed doen zoals vetplanten en cactussen.
Dan heb je nog Estufa Quente, waar veel tropische planten staan waardoor het lijkt alsof je in het tropisch regenwoud staat.
Estufa Fria wordt ook wel de koude kas genoemd omdat daar planten staan zoals Camellia en Rododendron. De laatste serre staat aan de meest westelijke hoek van het Parque Eduardo VII.

Eduardoparque

De geschiedenis van het Parque Eduardo VII

Koning Eduardo VII, koning van het Verenigd Koninkrijk, is degene waarna het park is vernoemd in 1902.

Dat komt door het bondgenootschap die Portugal en het Verenigd Koninkrijk hadden getekend. Ze wilde de samenwerking op deze manier vieren met elkaar.

Marques de pombal

Wat zijn de andere bezienswaardigheden in Marques de Pombal?

Naast dit fantastische park heb je in Marques de Pombal het Museu Calouste Gulbenkian, het uitzichtpunt Miradouro de jardim do Torel en vind je heel veel Calcada, de bekende Mozaïk in Portugal.

Ligging Parque Eduardo VII

parque_eduardo_gebouw
parqueeduardo_lissabon