Marques de Pombal Lissabon

Marques de pombal Lissabon

Als je in Lissabon op vakantie gaat kom je hoogstwaarschijnlijk wel bij Marques de Pombal. In dit artikel vind je alle benodigde informatie.

Wat is er te doen in Marques de Pombal?

Op deze pagina vindt je alle informatie over de bezienswaardigheden in de wijk Marques de Pombal in Lissabon

  1. Parque Eduardo VII
  2. Jardim Amália Rodrigues
  3. Museu Calouste Gulbenkian
  4. Miradouro de Jardim do Torel
  5. Calçada
De rotonde Marques de Pombal 

Deze rotonde scheidt twee delen in Lissabon, namelijk het toeristische gedeelte met het niet- toeristische gedeelte van de stad.

Op deze rotonde vind je een 9 meter hoog standbeeld. Het is het standbeeld van een minister die regeerde tijdens het Koning Jozef I tijdperk in Portugal.

De huldiging van sportclubs zoals Benfica en Sporting worden ook gedaan op deze rotonde.

De duurdere en modernere huizen vind je achter de rotonde Marques de Pombal. Daar heb je de gelegenheid om naar het theater te gaan of te winkelen.

Parque Eduardo VII

Bij Marques de Pombal vind je het park Parque Eduardo VII.

Vanaf daar heb je dankzij het hoogteverschil een mooi uitzicht over het park en de rivier de Taag maar ook het centrum van de stad. Je kunt echt super ver kijken vanaf dat punt met helder weer.

Jardim Amália Rodrigues

Wanneer je helemaal boven aan Parque Eduardo VII staat en je steekt de weg over dan heb je nog kleine park genaamd: Jardim Amália Rodrigues, dit park is vernoemd naar de beroemdste Fado zangeres van Portugal. In het park heb je een standbeeld van haar, een meer, restaurant en een uitzichtpunt over de stad Lissabon.

parqueamaliarodrigues

Museu Calouste Gulbenkian

Voor alle museumliefhebber kun je hier terecht voor de Oosterse, Europese en antieke kunst.

Miradouro de Jardim do Torel

Als je kleine kinderen hebt is het leuk om deze tuin te bezichtigen die tussen Campo Mártires da Pátria en Avenida da Liberdade ligt. Er is namelijk een café en een kinderspeeltuin.

Calçada

Deze mozaïek vorm zie je door heel Lissabon. Maar de straat Avenida da Liberdade die aan de rotonde Marques de Pombal ligt is volledig betegeld met deze mozaïek vorm.

Andere pleinen in Lissabon bevatten ook deze mozaïek vorm bijvoorbeeld in de wijken Belém en Cais do Sodré. Ook zie je veel huizen in Portugal aan de buitenkant bekleed met deze mozaïek vorm.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

avenidaliverdad_lissabon