Marques de Pombal Lissabon

De wijk Marques de Pombal bezoeken? Welke bezienswaardigheden zijn er? En wat kun je combineren?

Wat is er te doen in Marques de Pombal?

Op deze pagina vindt je alle informatie over de bezienswaardigheden in de wijk Marques de Pombal in Lissabon

  1. Parque Eduardo VII
  2. Museu Calouste Gulbenkian
  3. Miradouro de Jardim do Torel
  4. Calçada

Marques de Pombal is geen wijk, het is een rotonde dat op de scheidingslijn ligt van het toeristische gedeelte met het niet- toeristische gedeelte van Lissabon. Op de rotonde staat een 9 meter hoog standbeeld van de 1e minister die regeerde toen Koning Jozef I aan de macht was in Portugal. Ook worden op deze rotonde de huldigingen gedaan van Benfica en Sporting Lissabon, de voetbalclubs uit Lissabon.

Achter Marques de Pombal ligt een moderne wijk waar de duurdere huizen staan en waar voldoende gelegenheid is om naar het theater, museum en bioscoop te gaan.

Parque Eduardo VII

Parque Eduardo VII is een park bij Marques de Pombal. Doordat het op een heuvel ligt heb je er een prachtig uitzicht over het park, rivier de Taag en het centrum van Lissabon. Mocht er helder weer zijn dan kan er ver gekeken worden. Het gebied waar het park zich in bevindt is 25 hectare groot.

Museu Calouste Gulbenkian

Dit is een museum waarin Europese, Oosterse en antieke kunst te bezichtigen is.

Miradouro de Jardim do Torel

Een uitzichtpunt dat in een tuin ligt. Deze tuin bevind zich tussen Avenida da Liberdade en Campo Mártires da Pátria. Bij de tuin zit een kinderspeeltuin en een klein cafeetje.

Calçada

Dit zijn mozaïek vormen en liggen in heel Lissabon verspreid. An de rotonde Marques de Pombal ligt de straat Avenida da Liberdade wat betegeld is met Calçada. 

Op de pleinen, in de straat Rua de Augusta en in de wijken Belém en Cais do Sodré is deze mozaïek ook goed zichtbaar.

Avenida da Liberdade Lissabon