Parque das nações Lissabon

parquedesnoes

Voor Expo 1988′ is deze wijk speciaal gebouwd. Het heeft een aantal bezienswaardigheden die vernoemd zijn naar Vasco da Gama, de ontdekkingsreiziger van India. De wijk is nog wel volop in ontwikkeling.

De moderne wijk Parque das nações

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheden in wijk Parque das nações in Lissabon

  1. Oceanarió
  2. Torre Vasco da gama
  3. De Ponte Vasco da Gama
  4. Parque das nações
  5. Telecabine Lisboa (kabelbaan)
  6. Estação do oriente

De wijk Parque das nações is een wijk dat speciaal is gebouwd voor de Expo van 1998. Deze wijk ligt in het oosten van Lissabon en direct aan de Taag. De wijk dient vooral als vrijetijdsgebied, zakencentrum en woongebied. Het is een ontwikkelingsgebied en dus nog in opkomst, momenteel wonen er ongeveer 15.000 mensen in deze wijk.

Oceanarió 

Het oceanario is erg groot en bestaat eigenlijk uit een groot aquarium met verschillende soorten vissen.
Het aquarium zelf bevindt zich in het midden van het gebouw met allerlei vissen, kleine haaien, roggen en nog veel andere zeedieren.

Torre vasco da gama

Midden in de wijk staat een toren, genaamd torre vasco da gama. De toren is vernoemd naar Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. De toren is speciaal gebouwd voor de Expo van 1998 en is 145 meter hoog.

Het heeft de vorm van een karveel en bovenaan de toren is een platform dat een uitzicht geeft over de omgeving.  In 2013 is de toren omgebouwd tot hotel.

De Ponte Vasco da gama

Ponte Vasco da gama is een 17 kilometer lange brug dat het noorden van Lissabon verbind met de plaats Montijo. Na de Grote Beltburg in Denemarken is dit de langste brug in Europa.

De bouw van de brug is begonnen in 1955 en heeft geduurd tot 29 maart 1998, net voor de opening van Expo 1998 en 500 jaar na de ontdekkingsreis van Vasco da Gama naar India.

vasco_gama_brug_lissabon

Parque das nações

In vergelijking met Parque Eduardo VII is parque das nações erg klein, het is eigenlijk meer een boulevard dan een echt park. Wel is het minder toeristisch dan Parque Eduardo VII omdat het verder uit de stad ligt en het vooralsnog minder bekend is.

Het is vooral heerlijk om langs rivier de Taag te lopen met wat groene bomen boven je. Verder staat er een prachtig kunstwerk van een kat met allerlei kleuren.

kunstwerk_parque_noes

Telecabine Lisboa

Mocht je niet langs de boulevard willen lopen dan kun je de kabelbaan nemen vanaf het oceanarió naar torre vasco da gama. 

De kabelbaan zweeft recht boven de boulevard en aan de ene kant heb je uitzicht over rivier de Taag en aan de andere kant over de omgeving Oriente.

Estação do Oriente

Estação do Oriente is de belangrijkste station in Lissabon en ook dit is gebouwd voor de Expo 1998′. Het station is ontworpen door architect Santiago Calatrava.

In het station vind je onder andere een metrostation, treinstation, platform waar (inter)nationale bussen vertrekken, een winkelcentrum en een politiebureau.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

wijk_oriente_lissabon