Blog Bruisend Lissabon

5 Tips voor een goedkope stedentrip naar Lissabon!

Wil graag nog dit jaar naar Lissabon? En wil je dit op een niet te dure manier omdat je graag nog andere reizen dit jaar wilt gaan maken? Dan heb ik een aantal tips voor jou. Tip 1: Om te beginnen kijk goed naar de vliegtijden en vertrekdagen, dit kan al best veel schelen. Kijk ook goed vanaf welk vliegveld je wilt vliegen, soms is vliegen van Amsterdam net iets duurder dan van de kleinere vliegvelden als Rotterdam en Eindhoven. Tip 2: In Lissabon, om jezelf te vervoeren door de stad, kun je het beste en Lisboa card aanschaffen. Met deze Lisboa card kun je namelijk na aanschaf van deze kaart gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Naast het openbaar vervoer kun je de Lisboa card ook gebruiken voor het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden. Zo heb je een gratis entree bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon: Mosteiro dos Jerónimos, Torre de Belém, Santa Justa Elevator en ontloop je ook de lange wachtrijen. Tip 3: Met de Lisboa card kun je ook een tigtal museum’s bezoeken waarbij je entree gratis is zoals: Museo Nacional del Azulejo, Museo Nacional de Arte. Bij enkele musea is de entree niet gratis maar krijg je wel een korting op de entree. Ook kun je nog korting krijgen in de verschillende restaurants/ cafés in Lissabon met de Lisboa Card.

Tip 4: Een andere goede manier om kosten te besparen is om naar Lissabon te gaan in het eerste weekend van de maand. Het is namelijk zo dat de entree voor Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Belém gratis is op de eerste zondag van de maand! Een mooie besparing maar de verwachting is wel dat dan druk is dus neem vooral je tijd dan.

 De kosten voor de Lisboa card zijn als volgt:

  24 uur 48 uur 72 uur
Volwassenen €20,- €34,- €42,-
Kinderen €13,- €19,- €22,50

 Wil jij nu een Lisboa card kopen? Dat kan via deze link.

 Tip 5: Wanneer je naar Lissabon gaat voor een paar dagen zoek je natuurlijk naar een goedkoop adresje om te slapen. Zelf heb ik overnacht in een Airbnb in de wijk Bairro Alto. Dit is een fijne wijk om te verblijven want je bent snel in de wijken waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn (baixa, Alfama, Chiado).

 Enkele tips voor een goede verblijfplaats vindt je hier.

Lissabon: Voor mij de stad van de vele en mooie uitzichtpunten

In Europa heb je vele mooie steden die stuk voor stuk parels hebben om te bezoeken. Zo heb je in Rome het Colosseum, het Vaticaan en de Trevifontein.

In Lissabon heb je natuurlijk ook verschillende highlights zoals Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos maar wat Lissabon heeft en naar mijn mening in vele andere steden in Europa niet is; de vele uitzichtenpunten over de stad. En dat heeft er vooral mee te maken dat Lissabon op 7 heuvels ligt!

Als ik naar mijzelf kijk dan heb ik altijd een vereiste bij een stedentrip; ik wil de stad ook van bovenaf kunnen zien. En om eerlijk te zijn in Lissabon kun je dat meer dan genoeg!

Eén van mijn favorieten is toch wel Miradouro de Nossa senhora de Monte (een hele mond vol) in de wijk Alfama. Wat maakt dit uitzichtpunt nu zo bijzonder? Dit uitzichtpunt is het hoogste uitzichtpunt van Lissabon en eerlijk is eerlijk, het heeft een prachtig uitzicht.

Zo geeft dit punt jou een volledig zicht vanaf São Vicente de Fora tot aan rivier de Taag. Verder heb je bij dit uitzicht een kerk en een muur met prachtig opgespoten graffiti. Je zult wel denken graffiti? Dat kan niet mooi zijn, nou ik kan je vertellen toen ik er was, was dit erg mooi opgespoten.

Maar waar vind je dit uitzichtpunt nu? Dit uitzichtpunt is te vinden op de weg van Castelo de são Jorge naar het nationaal pantheon van Lissabon (Santa Engrácia). Geloof mij, je zult er niet makkelijk voorbijlopen.

In de buurt van Miradouro de Nossa senhora de Monte heb je nog een uitzichtpunt, deze ligt iets lager; Miradouro das Portas do sol; De naam zegt het eigenlijk al, de toegangspoort naar de zon! Een pareltje van een uitzicht, vanaf hier kun je heel goed Ponte 25 de abril zien. Wanneer je doorloopt bij de uitzichtpunten de Nossa en do Sol heb je miradouro da Graça. Dit uitzichtpunt geef je een mooi uitzicht over het stadcentrum, het carmoklooster en het kasteel. Verder ligt het 13e eeuwse Convento da Graça naast het uitzichtpunt. Ik moet zeggen deze drie uitzichtpunten ligt dichtbij elkaar maar geven je elke keer een ander beeld van de bijzondere en bruisende stad Lissabon.

Een andere favoriet van mij is Miradouro de Santa Luzia, dit uitzichtpunt vind je als je op weg bent naar Castelo de são Jorge. Je komt het vanzelf onderweg tegen en ook hier loop je niet voorbij. Dit uitzichtpunt geeft jou een prachtig zicht over het pantheon van Lissabon en de Atlantische oceaan. Je hebt er verschillende terrasjes zodat je bij dit punt heerlijk een drankje kunt drinken.

Miradouro Santa Catarina; hier moet je zijn voor de zonsondergang! Daarnaast hangt hier altijd een leuk sfeer, veel locals die hier de dag afsluiten met muziek en een dansje.

Last but not least, uitzichtpunt Miradouro de São Pedro de Alcântara! Dit uitzichtpunt bevindt zich aan de overkant van bijna alle bovengenoemde uitzichtpunten. Bovengenoemde uitzichtpunten bevinden zich namelijk in de wijk Alfama en São Pedro de Alcântara in Bairro Alto. Mocht een mooi uitzicht op Castelo de são Jorge willen? Dan is dit het uitzichtpunt waar je moet zijn. Het heeft verder ook weer alles, een heerlijk park met een terras kan dan ook niet meer ontbreken.