Top 5 mooiste uitzichtpunten in Lissabon

In Europa heb je vele mooie steden die stuk voor stuk parels hebben om te bezoeken. Zo heb je in Rome het Colosseum, het Vaticaan en de Trevifontein.

In Lissabon heb je natuurlijk ook verschillende highlights zoals Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos maar wat Lissabon heeft, en naar mijn mening wat in vele andere steden in Europa niet is; de vele uitzichtpunten over de stad. En dat heeft er vooral mee te maken dat Lissabon op 7 heuvels ligt!

Als ik naar mijzelf kijk dan heb ik altijd een vereiste bij een stedentrip; ik wil de stad ook van bovenaf kunnen zien. En om eerlijk te zijn in Lissabon kun je dat meer dan genoeg! Maar welke mag je niet overslaan tijdens een stedentrip naar Lissabon?

1. Miradouro de Nossa senhora de Monte

Eén van mijn favorieten is toch wel Miradouro de Nossa senhora de Monte (een hele mond vol) in de wijk Graça. Wat maakt dit uitzichtpunt nu zo bijzonder? Dit uitzichtpunt is het hoogste uitzichtpunt van Lissabon en eerlijk is eerlijk, het heeft een prachtig uitzicht.

Zo geeft dit punt jou een volledig zicht over de stad Lissabon, een 360 graden uitzicht.

Wel moet je een stuk lopen want tramlijn 28 stopt niet bij dit uitzichtpunt maar vanaf Miradouro Graça is het +/- 15 minuten lopen of je regelt een tuk-tuk, dat kan natuurlijk ook.

miradouro_monte_lissabon

2. Miradouro de Graça

In de buurt van Miradouro de Nossa senhora de Monte ligt dus uitzichtpunt Miradouro de Graça en ligt iets lager dan miradouro Nossa en ook in de wijk Graça. Een pareltje van een uitzicht, vanaf hier kun je heel goed Ponte 25 de abril zien. Verder ligt hier het 13e eeuwse Convento da Graça en mocht je bij dit uitzicht willen relaxen dan is het aan te raden om nog iets verder naar beneden te gaan. Je komt dan uit op Jardim da Cerca da Graça, het uitzicht is nog steeds prachtig en het is er gewoon wat rustiger met grasveld waar je kunt relaxen.

miradouro_graca_alfama

3. Miradouro de santa Luzia

Een andere favoriet van mij is Miradouro de Santa Luzia, dit uitzichtpunt vind je als je op weg bent naar Castelo de são Jorge. Je komt het vanzelf onderweg tegen hier loop je niet voorbij. Wanneer je een stukje verder loopt, om het kerkje kom je op uitzichtpunt Miradouro das portas do sol, de toegangspoort naar de zon. Dit uitzichtpunt geeft jou een prachtig zicht over het pantheon van Lissabon en de Atlantische oceaan. Je hebt er verschillende terrasjes zodat je bij dit punt heerlijk een drankje kunt drinken. Het is hier ook vaak druk met toeristen, die hier even een rustpauze inlassen.

miradouro_santa_luiza_baixa

4. Castelo de são Jorge

Daarna loop je vaak door naar Castelo de são Jorge, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de wijk AlfamaBaixa en rivier de Taag. Je kan echt best ver kijken en wat ik zelf echt mooi vind is dat je enkele bezienswaardigheden vanaf bovenaf ziet zoals praça do comércio en arco da rua augusta en ja eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk net allemaal wat mooier als het goed weer is!

uitzicht_castelo_sao_jorge

Daarin tegen vond ik het uitzicht, wanneer je boven op de basiliek van Estrela staat wat tegenvallen, dit komt denk ik vooral omdat er in de buurt vrij hoge gebouwen staan en je dus eigenlijk niet zo ver kan kijken.

5. Nationaal pantheon

Naast het uitzicht boven op Estrela de basiliek heb je nog meer uitzichten op bezienswaardigheden zo kun je boven op Padrão dos descobrimentos staan, hier kun je erg goed torre de belém en het mosteiro dos Jeronimos zien maar ook Ponte 25 de Abril en het Christus beeld.

Maar kun je op het terras staan van het nationaal pantheon en São vicente de Fora. Het zijn geen echt vergezichten zoals bij de “echte” uitkijkpunten maar mocht je toch al deze bezienswaardigheid bezoeken dan zou ik zeker een kijkje nemen op het terras.

uitzicht_pantheon

Wil je naast al “stedelijke” uitzichtpunten ook een mooi uitzicht hebben over rivier de Taag? Dat kan! Ga dan naar of Padrão dos descobrimentos of Arco da rua Augusta. Bij beide heb je een uitzicht over rivier de Taag, wel op twee totaal verschillende plekken en bij Arco da rua Augusta heb je daarnaast het mooiste uitzicht over praça do comércio.

Wil je graag de zonsondergang zien? Dan moet je bij Miradouro Santa Catarina zijn. Daarnaast hangt hier altijd een leuk sfeer, veel locals die hier de dag afsluiten met muziek en een dansje.

Last but not least, uitzichtpunt Miradouro de São Pedro de Alcântara! Dit uitzichtpunt bevindt zich aan de overkant van bijna alle bovengenoemde uitzichtpunten. Bovengenoemde uitzichtpunten bevinden zich namelijk in de wijk Alfama en São Pedro de Alcântara in Bairro Alto. Mocht je een mooi uitzicht op Castelo de são Jorge willen? Dan is dit het uitzichtpunt waar je moet zijn. Het heeft verder ook weer alles, een heerlijk park met een terras kan dan ook niet meer ontbreken.

Genoeg uitzichtpunten in Lissabon om te bezoeken, bijna niet te doen in een paar dagen tijd! 🙂

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.