Vliegen naar Lissabon toe

Ben jij nog op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip of langere vakantie? Dan moet je zeker naar Lissabon! De hoofdstad van Portugal heeft veel te bieden op cultuurgebied, maar ook de nabijheid van de kust is een groot voordeel.

Misschien ben je al helemaal om en denk je nu alleen maar “Hoe kan ik zo snel mogelijk naar Lissabon toe?”. Hoewel het te rijden is met de auto, is het zeker voor kortere bezoeken beter om met het vliegtuig te gaan. In dit artikel vertellen we je alles over het vliegen naar Lissabon en waar je aan moet denken.

Luchthaven van vertrek

Doordat Lissabon goed verbonden is met West-Europa, kun je kiezen tussen verschillende luchthavens om vanaf te vertrekken. Het zijn vaak de prijsvechters die veel naar populaire bestemmingen, waaronder Lissabon ook valt, vliegen. Dat betekent dat je voor een lage prijs al naar Lissabon kunt vliegen. De prijzen verschillen nogal per luchthaven, dus als je op zoek bent naar de laagste prijs zou ik zeker ook bij andere luchthavens kijken voor vluchten.

Nederland

Als we kijken naar Nederland, dan gaan er vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport vluchten naar Lissabon toe. Vliegen vanaf Schiphol kan met Easyjet, Vueling, Transavia, TAP Air Portugal en KLM. Dit zijn echter allemaal vrij dure vluchten. Vanaf zowel Eindhoven als Rotterdam Airport kunt je een stuk voordeliger vliegen met Ryanair of Transavia. Houd er wel rekening mee dat er vanaf Rotterdam Airport niet iedere dag gevlogen wordt naar Lissabon.

België

De luchthavens van Brussel en Charleroi liggen niet heel ver van de Nederlandse grens af en zijn daardoor soms best het overwegen waard. Ben je echt op zoek naar de goedkoopste vliegtickets, dan is Charleroi Airport echt een aanrader. Hier kun je voor een fractie van de prijs met Ryanair naar Lissabon vliegen. Zeker als je met een relatief grotere groep bent is dit de moeite en extra kilometers rijden waard. Vanaf Brussel kun je vliegen met TAP Air Portugal voor een betaalbare prijs, maar ook met Brussels Airlines.

Duitsland

Woon je aan de oostkant van Nederland, dan is vliegen vanaf Düsseldorf Airport of Keulen Airport naar Lissabon ook een goede optie. Zo kun je met Eurowings goedkoop vliegen naar Lissabon vanaf beide luchthavens. Ook TAP Air Portugal vliegt af en toe de route tussen Dusseldorf of Keulen en Lissabon.

Parkeren op de luchthaven

Ga je op vakantie, dan is het vaak nodig om je auto voor langere tijd ergens veilig te parkeren. Dat kan bij alle luchthavens en vaak in combinatie met een shuttle- of valetservice. Als we kijken naar het lang parkeren Schiphol bijvoorbeeld, dan is er ruime keuze in parkeerplaatsen die gelegen zijn rondom de luchthaven. Middels een snelle shuttleservice of comfortabele valetservice parkeer je eenvoudig en voor een lage prijs. Je kunt ook terecht bij één van de P-locaties, maar die vragen veelal de hoofdprijs voor een weekje parkeren.

De vlucht naar de Portugese hoofdstad

De vlucht zelf duurt ongeveer 3 uur, afhankelijk vanaf welke luchthaven je vliegt. De keuze is ruim, want dagelijks gaan er meerdere vluchten naar de Portugese hoofdstad toe vanaf verschillende luchthavens in Nederland, België en Duitsland.

Het is verstandig om vooraf al te bedenken met welk vervoer je naar je accommodatie reist, wanneer je aankomt op Lissabon Airport. Het vliegveld vervoer in Lissabon is prima geregeld, maar dient in sommige gevallen wel vooraf geboekt te worden. Het meest eenvoudig is om gewoon de metro te nemen.

Vliegen_naar_lissabon_toe