Christus Koning Lissabon

Als je in Lissabon verblijft is een bezoekje aan Christus Koning echt de moeite waard. In dit artikel lees je alles over deze bezienswaardigheid op je reis op en top te maken.

Bezoek de Christus koning in Lissabon

Op deze pagina vind je alle informatie over Christus Koning

  1. Informatie en tickets
  2. Christus koning
  3. Geschiedenis christus koning
  4. Andere bezienswaardigheden in Alameda
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

Openingstijden: Mei t/m Oktober geopend van 9.30 uur tot 18.30 uur van ma-vr (za-zo 9.30-19.00)
November t/m April geopend van 09.00 tot 18.30 uur
Adres: Alto do Pragal, Avenida Cristo Rei, 2800-058 Almada
Openbaar vervoer: * Het mogelijk om met de bus de oversteek te maken, bus 753 stopt bij de Christus Koning. Je moet uitstappen bij de halte Portagem en je kan opstappen bij verschillende haltes in Lissabon o.a. bij Marques de Pombal en Rua Joaquim António de Aguiar. Mocht je de Lisboa card hebben dan kun je gratis gebruiken maken van het openbaar vervoer.
Tickets:

* Een bezoek brengen aan Christus koning kost €6,- voor volwassen.
* Handig om hiervoor klein geld mee te nemen, het kaartje moet namelijk via automaten gekocht worden.

Officiële website: www.cristorei.pt

Christus Koning bezoeken

Als je Christus Koning wilt bezoeken is het handig om meteen de Ponte 25 de Abril ook te bezichtigen. Aangezien de brug de gemeente Almada en de wijk Belém met elkaar verbindt.

Waarschijnlijk verwacht je het al dankzij de naam maar de Christus Koning is een groot standbeeld van Jezus Christus. Hij is gebouwd in de gemeente Almada.
Als je helemaal bovenaan komt zie je een bezoekersplatform. Daar heb je dan een super mooi uitzicht over Lissabon en een vrij groot gedeelte van de rivier de Taag.

christus_koning_lissabon

Geschiedenis Christus koning

Je kent vast wel het Christusbeeld in Rio de Janeiro. Nou daar is dit beeld op gebaseerd. António de Oliveira Salazar heeft dit beeld laten bouwen.
Het heeft negen jaar geduurd voordat het beeld klaar was en aan het publiek mocht worden getoond.

Het oorspronkelijke plan was om het beeld in 1940 te laten bouwen om ervoor te zorgen dat god Portugal kon beschermen tegen de tweede wereldoorlog. Maar dit is uiteindelijk toch niet gebeurt want de start van de bouw van het beeld was in 1950 en Portugal had echter een neutrale status in de tweede wereldoorlog.

Het beeld werd voornamelijk gebouwd in Lissabon om pelgrims op te vangen. De architecten António Lino en Francisco Franco de Sousa hebben het beeld ontworpen.
De voet, die is ontworpen door Architect António Lino, bevat een poort en vier betonnen voeten. In twee daarvan zit een lift om naar boven te komen. De rest is ontworpen door Francisco Franco de Sousa.

Wat kun je nog meer bezoeken in Almada?

Naast het standbeeld van christus koning kun je Ponte 25 de Abril  vanaf de andere kant van rivier de Taag aanschouwen. Echt “bezoeken” is wat lastiger, wel kun je de Pilar 7 experience doen om meer te weten te komen over de brug.

Ligging christus koning

Bezienswaardigheid Christus koning
Christus koning in Lissabon

Populaire tours