Graça Lissabon

miradouro_lissabon_graca

Als je Lissabon gaat bezoeken moet je een bezoek brengen aan de wijk Graça. Dit is de wijk dat op de hoogste berg ligt. Je hebt hier dan ook mooie uitzichtpunten.

Wat moet je in Graça bezoeken?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheden in wijk Graça in Lissabon

  1. Jardim da cerca da Graça
  2. Miradouro de Graça
  3. Miradouro de Senhora da Monte

De wijk Graça bevind zich op de hoogte berg waardoor het de mooiste uitzichtpunten heeft in Lissabon. Namelijk miradouro de Graça en miradouro de Senhora da Monte.

Op deze uitzichtpunten heb je een prachtig uitzicht over de oude stad van Lissabon met daarin de verschillende bezienswaardigheden als; Castelo de são Jorge.

Wanneer je op weg bent naar de uitzichtpunten zul je eerst flink moeten klimmen. Het is er erg toeristisch want je bent echt niet de enige die deze plekjes kent.

Jardim da cerca da Graça 

Midden in de wijk Graça, en naast de kerk van Graça vind je een grasveld met bomen waar je een prachtig uitzicht hebt over de oude stad Lissabon. Verder is er een klein speeltuin voor de kinderen en een ander voordeel is dat het er erg rustig is. Je bent in de stad maar toch ook weer niet.

Netzoals bij de andere uitzichtpunten in Lissabon hebben ze hier ook een klein terrasje waar je drinken kunt halen.

Miradouro de Graça

Dit mooie uitzichtpunt is vernoemd naar een dichter, genaamd Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen. Als je op het punt komt zie je ook een bronzenstandbeeld van haar. Je hebt verder op het punt een prachtig uitzicht over de bezienswaardigheden Ponte 25 de Abril en Castelo de São Jorge.

Bij dit uitzichtpunt zit een café/terras en een kerk dat je kan bezoeken.

miradouro_graca_lissabon

Miradouro de Senhora da Monte

Voor een echt adembenemend uitzicht moet je naar het uitzichtpunt Miradouro de Nossa Senhora do Monte gaan.

Dit is het hoogste punt in Lissabon en ligt ook hoger dan Miradouro de Graca. Als je dan naar het uitzicht kijkt kun je goed de stad zien en alle bezienswaardigheden.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

miradouro_monte_lissabon