Estrela Lissabon

uitzicht_basiliekestrela

Wil je even ontsnappen van alle toeristen? Dan is Estrela de beste wijk om even tot rust te komen. Er zijn hier niet veel bezienswaardigheden zoals in het centrum waardoor hier minder toeristen komen.

De rust opzoeken in Estrela?

Op deze pagina vind je alle informatie over de bezienswaardigheden in wijk Estrela in Lissabon

  1. Estrela basiliek
  2. Jardim da Estrela

De wijk Estrela, een rustigere wijk in het centrum van Lissabon. Dit komt vooral omdat er niet heel veel bezienswaardigheden zijn in deze wijk en er ook geen metro naar deze wijk rijd. Wel stopt tramlijn 28 hier dus je kan er makkelijk komen maar mocht je te voet willen gaan, houd er dan wel rekening mee dat je flink heuvel op en af moet lopen om hier te komen.

Het voordeel van deze wijk is toch wel dat het niet heuvelachtig is ten opzichte van alle andere wijken.

Estrela basiliek 

Maria I van Portugal heeft deze kleine basiliek in 1779 laten bouwen. De Estrela basiliek is een oud karmelietenklooster en ligt midden in de wijk Estrela. Je kan met een kleine trap helemaal naar boven waarbij je dan een uitzicht hebt over de wijk. Kosten hiervoor zijn €3,- maar met een Lisboa card krijg je korting.

basiliekestrela_lissabon

Jardim da Estrela

Tegenover de basiliek heb je een groot park waar van alles te doen is. Zo heb je er verschillende klimrekken, ideaal als je even tot rust wilt komen in deze grote stad.

Verder heb je er een restaurant, een terras en een klein meer met heel veel verschillende planten.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

parque_estrela