Cais do Sodré-Santa Catarina Lissabon

De wijk Cais do Sodré-Santa Catarina is ook een plek in Lissabon die je moet hebben gezien. Je vindt hier vele bezienswaardigheden. Alle informatie over deze wijk vind je in dit artikel.

Cais do Sodré-Santa Catarina bezoeken?

Op deze pagina vindt je alle informatie over de bezienswaardigheden in de wijk Cais do Sodré-Santa Catarina  in Lissabon

  1. Miradouro de Santa Catarina
  2. Avenida de Ribeira das Naus
  3. Pink street
  4. Mercado da Ribeira
  5. Museu nacional de arte antiga
  6. Kerk van Santa Catarina
  7. Elevador da Bica
  8. Jardim 9 Abril

De wijk Cais do Sodré-Santa Catarina

Deze wijk heeft een flinke opknapbeurt gehad in de laatste jaren aangezien het eerst als een hoerenbuurt werd gezien.

Nu zit het voornamelijk vol met uitgaansgelegenheden. Restaurants, cafés, alles vind je nu in de wijk voor een gezellige avond.

Cais do Sodré ligt boven de wijk Santa Catarina. Santa Catarina is vooral bekend dankzij zijn steile straatjes en is erg rustig in vergelijking met de wijk daarboven.

Miradouro de Santa Catarina

In Lissabon heb je veel punten waar je een prachtig uitzicht hebt, Miradouro de Santa Catarina is daar ook een van.

De bezienswaardigheden Ponte 25 de Abril en Christus koning zijn vanaf dit punt erg goed te zien.

Je hebt er ook een kleine tuin én een café waar je heerlijk even een drankje kunt drinken en kunt genieten van het uitzicht. Tip: kom tijdens zonsondergang bij dit uitzichtpunt.

Avenida de Ribeira das Naus

Lekker even uitwaaien op een terrasje aan de boulevard, dat klinkt toch heerlijk? In Lissabon kun je dat doen bij de Avenida de Ribeira das Naus. Deze boulevard begint in de wijk Cais do Sodre en loopt helemaal door tot parco do comercio.

Wanneer je begint bij Cais de Sodre, zie je al gelijk wat houten ligstoelen die met het zonnige weer vol liggen met mensen die genieten van het goede weer en genieten van het mooie uitzicht over almada en de bezienswaardigheden.

Wanneer je verder loopt richtig praca do comercio, kom je nog meer plekken tegen waar je lekker kunt liggen, helaas wel stenen maar prima om even een paar uur te vertoeven. Aan de andere kant van de weg kom je op een gegeven moment een verhoogd grasveld tegen, dat is een ideale plek om te zonnen en te genieten. Daarnaast is daar ook een WC, wel 0,50 eurocent betalen.

Aan het einde vlakbij praca do comercio, heb je een kunstwerk van opgestapelde stenen, gemaakt door kunstenaars uit Lissabon. Je moet wel goed opletten want anders loop je er toch zomaar voorbij.

avenida_ribeiria_de_naus

Pink street

Vlakbij de foodhal heb je een straat dat helemaal roze is geverfd, toch wel bijzonder. Aan de straat zitten een aantal bars en aan het begin van de straat hangen gekleurde paraplu’s.

bezienswaardigheid_pinkstreet

Mercado da Ribeira

Lekker vers eten en authentieke Portugese producten kun je vinden in de toeristische foodhal van Lissabon. Het is eigenlijk een groot gebouw met allemaal verschillende restaurants in één gebouw, hoe handig is dat?!

Zo kun je daar vis, vlees, sushi, aziatisch street food, delicatesse en nog veel meer lekkere dingen eten. Na het kiezen van je eten neem je plaats aan een tafel en wacht je totdat jouw eten klaar is.

Museu Nacional de Arte Antiga

Het nationaal museum voor de oude kunst ligt tussen de wijken Cais do Sodré en Belém. Het museum is destijds in 1884 geopend door koning Dom Luiz I.

Er hangen verschillende kunstwerken uit heel europa. Wanneer je van het Louvre en van kunst houd is dit een museum waar die je niet mag missen. Het heeft een aantal verdiepingen met schilderijen en beelden uit heel Europa.

Je zal vooral veel kunst uit Duitsland, Frankrijk en Engeland tegenkomen, de wat grotere landen maar Nederland heeft ook een kleine ruimte met iets minder dan 10 kunstwerken.

Je kan je prima 2 uur vermaken in het museum en mocht je in het bezit zijn van een Lisboa card dan is de entrée gratis.

Houd er wel rekening mee dat nationale musea gesloten zijn op maandag.

Kerk van Santa Catarina 

Vlakbij het centrum en dichtbij het uitzichtpunt van Santa Catarina vind je een mooie authentieke kerk.

Elevador da Bica

Dit is een kabelspoorweg uit 1892. Hij is sinds 2002 een nationaal monument en brengt je van Largo do Calhariz naar de Rua de São Paulo.

Jardim 9 Abril

Vlakbij het nationaal museum voor oude kunst vind je een tuin. Deze tuin is vernoemd naar 9 April, een eerbetoon aan de Portugese soldaten die deelnamen aan de eerste wereldoorlog in 1918.

Bij deze tuin bevind zich uitkijkpunt “Rocha do Conde de óbidos”, het geeft je een mooi uitzicht over rivier de Taag. Naast dit uitzichtpunt staat er een gedenkteken ter ere van José António Marques, oprichter van het Portugese roden kruis.

Portugal kent vele bekende schrijvers en in dit park is een gedenkteken voor schrijver Teixeira de Pascoaes, hij is 5 keer genomineerd voor de nobelprijs van literatuur.

Wil je meer blogs lezen? Ga dan naar mijn blog pagina.

Parque9abril