De Kathedraal van Lissabon

De Kathedraal

van Lissabon

Bezienswaardigheid Kathedraal van Lissabon

Ga jij de kathedraal van Lissabon bezoeken? Dan is het handig om er wat meer over te weten over Sé de Lisboa. Lees vooral verder om al jouw brandende vragen te beantwoorden.

Kathedraal van Lissabon bezoeken?

Op deze pagina vind je alle informatie over de Kathedraal van Lissabon

  1. Informatie en tickets
  2. Kathedraal van Lissabon
  3. Geschiedenis kathedraal van Lissabon
  4. Andere bezienswaardigheden in Alfama
  5. Ligging in Lissabon

Informatie en tickets

Openingstijden: Iedere dag geopend van 9.00 tot 19.00 uur (zondag geopend tot 20.00 uur)
Adres: Largo da Sé, 1100-585 Lisboa, Portugal
Tickets: Een bezoek brengen aan de Kathedraal van Lissabon is gratis. Het bijhorend klooster kost een klein bedrag. Neem daarvoor wat klein geld mee.
Officiële website: https://www.sedelisboa.pt/

De Kathedraal van Lissabon

Onder de bevolking is de kathedraal van Lissabon ook wel bekend als Sé de Lisboa. Hij staat in de wijk Alfama en is dan ook de enige kathedraal en de oudste en meest religieuze gebouw van Lissabon. Vandaar ook de naam: de kathedraal van Lissabon.

Als je vanaf het centrum naar  Castelo de São Jorge gaat ga je de kathedraal geheid tegenkomen. Hij ligt namelijk op de route. Je herkent de kathedraal dan ook meteen vanwege zijn torens en 12 meter hoogte.

Als je de kathedraal bezichtigd is het zeker de moeite waard om ook even naar het 16e middeleeuwse klooster te gaan.

kathedraal_lissabon_bezienswaardigheid

De geschiedenis van de Kathedraal van Lissabon

Alfonso Henriques was degene die de kathedraal heeft laten bouwen in de 12e eeuw uit overblijfselen van een moskee. In 1344 en 1755 waren er twee heftige aardbevingen in Portugal en daardoor is de kathedraal ook erg beschadigd geraakt.

De kathedraal heeft dankzij al deze renovaties meerdere architectuurstijlen, zoals neoklassiek, barok, romaanse, gotische. In de prachtige 14e -eeuwse-kapel kun je de neoklassieke stijl herkennen maar ook in de tombe van Alfonso Henriques.

Bij de westelijke muur zie je de romaanse stijl terug en de gotische stijl zie je direct bij binnenkomst in het gewelf. De barok stijl is terug te zien in de 17e-eeuwse sacristie. Daar kun je ook de echte schatten vinden zoals de relieken, iconen en 15e & 16e -eeuwse kunst.

Al deze verschillende stijlen maken deze kathedraal echt uniek.

Zijn er andere bezienswaardigheden in Alfama?

De kathedraal van Lissabon staat in de wijk alfama waar je onder andere ook Castelo de São Jorge  kunt vinden. Verder vind je hier ook de uitzichtpunten; Miradouro de Santa Luiza en Miradouro das portas do sol. Andere bezienswaardigheden zijn: Museo do Fado, Kerk van Santa Engrácia , Sáo Vicente da Fora en de Kerk van Santo António

Ligging kathedraal van Lissabon

Kathedraal_lissabon
activiteit kathedraal van Lissabon