Openbaar vervoer Lissabon

Als je een stedentrip maakt naar Lissabon is het erg handig om het Lissabons openbaar vervoer te kennen, aangezien dit uitstekend goed is geregeld. Lees dit artikel om erachter te komen hoe het ov in Lissabon precies werkt.

Hoe werkt het ov in Lissabon?

Er zijn zoveel dingen om te bezichtigen in Lissabon maar gelukkig is dit allemaal goed te doen met het openbaar vervoer. Daarnaast kun je ook veel dingen lopend bezichtigen of zelfs met een leuke Tuk Tuk. Als het openbaar vervoer toch meer jouw ding is kun je een ov kaart in Lissabon aanschaffen. Dit heet een Lisboa Card en daarmee kun je gratis reizen met het ov in Lissabon.

Verschillende trams in Lissabon

In veel grote steden is er wel een tram en Lissabon is geen uitzondering daarop.

Je hebt zelfs meerdere opties in de stad. Zo is er de toeristische tram, de gele die je vast wel eens op een plaatje van Lissabon bent tegen gekomen, met de tramlijnen 12 en 18. Deze gaan langs de bezienswaardigheden.

Dan heb je ook nog de groene en rode trams, ook wel bekend als hop-on en hop-off trams. Je kunt met deze trams gaan als je de wijken Chiado, Alfama, en Bairro Alto wilt bezichtigen. Ze hebben Praça do Comerció als beginpunt.

Je kunt gemakkelijk een ticket van tevoren halen op sites zoals Tiqets en GetyourGuide. Als je naar Belém wilt met al zijn bezienswaardigheden kun je voor tram 15 gaan. Vanaf het centrum Baixa reist deze tram door naar Belém. Maar je kunt ook opstappen bij Praça da Figueira en Praça do Comerció.

Om niet helemaal te lopen naar de hoger gelegen wijken kun je ook nog de kabeltrams nemen. Chiado en Bairro Alto kun je dan bijvoorbeeld bezoeken en de tram gaat ieder kwartier omhoog en naar beneden.

Je kunt bij elke tram de Lisboa Card gebruiken en anders kost het een paar euro.

Lissabon_tram

De Tuk Tuk nemen in Lissabon

Een erg leuke manier om de stad te verkennen is door middel van een Tuk Tuk. Je kunt dan ook een Lissabon tour boeken voor de hele dag. Dan brengt de Tuk Tuk je langs alle bezienswaardigheden

tuk tuk in Lissabon-openbaar vervoer

Met de Bus of trein in Lissabon

Natuurlijk zijn er ook treinen en bussen in Lissabon. Vanaf treinstation Rossio in Lissabon kun je bijvoorbeeld naar Estoril, Sintra en Cascais. Wil je een keer met de bus? Dan kun je ook de Lisboa Card gebruiken.

Met de metro in Lissabon

Bijna alle wijken in Lissabon zijn te bereiken door middel van de metro. Alleen Belém is hier een uitzondering op. Ook bij de metro heb je verschillende lijnen. Zo gaat de rode lijn vanaf het vliegveld naar het centrum in Lissabon, de gele lijn gaat vanaf ‘Rato’ langs de universiteit en de blauwe lijn gaat langs de buitenwijken van Lissabon. Als laatste heb je ook nog de groene lijn die vooral rijdt door het centrum van Lissabon.

 Dan zit er nog een verschil tussen de ov-chipkaart in Lissabon en de Lisboa Card. Bij de ov-chipkaart moet je er geld opzetten net zoals bij ons in Nederland. Dan kun je met de gele trams, kabeltrein, bussen en de metro naar het centrum naar Bairro Alto. Met de trein kun je dan naar Cascais, Estoril en de wijk Belém. Je kunt ook een dagkaart kopen van 6 euro. Daarmee kun je ongeveer 4 metroritten en 3 gele tramritten maken.

Lissabon metrokaart-openbaar vervoer

Tickets bus-en treinvervoer

 

 

 

Lisboa Card

Met de Lisboa Card kunt u gratis en onbeperkt reizen met de tram, metro en bus door Lissabon.

24 uur 48 uur 72 uur
Volwassenen €20,- €34,- €42,-
Kinderen €13,- €19,- €22,50

Lisboa Card

Met de Lisboa Card kunt u gratis en onbeperkt reizen met de tram, metro en bus door Lissabon.

Volwassen Kinderen
24 uur €20,- €13,-
48 uur €34,- €19,-
72 uur €42,- €22,50